Susuz kalan vücudun verdiği 3 sinyal!

Diyetisyen Serkan Tutar uyarıyor; bu belirtiler varsa vücudunuz susuz kalmış olabilir...


Gün içerisinde en ihmal edilen içecektir su. Hatta çoğumuz sadece çok tuzlu bir besini tükettiğimizde veya tatlı yediğimizde su içiyoruz.

Peki, vücudumuzun %50-60’ı su iken su içmeyi ihmal edersek vücudumuz bunlara nasıl tepkiler verir?
8 1

Baş Ağrısı: Birçoğumuz gün içerisine baş ağrısı yaşarız. Bunu stres, yorgunluk, uykusuzluk veya hastalık gibi nedenlere bağlarız. Ama gün içerisinde sıklıkla baş ağrısı çekiyorsanız bunun en temel nedeni su içmemenizdir.
8 2

Koyu Renk İdrar: Normal koşullarda idrar renginin saydam veya hafif bulanık ama açık renk olması gereklidir. Eğer koyu sarı renkte idrarınız var ise siz kesinlikle yeterli miktarda su içmiyorsunuz. Bu nedenle bir an evvel su içmeye başlamalısınız. Çok kısa bir zaman sonrasında idrarınızın normal rengine döndüğünü göreceksiniz.
8 3

Kabızlık: Barsak hareketinin yavaşlamasının birçok etmeni vardır. Bunlar içerisinde yeterli miktarda besin tüketmemek, hareketsiz yaşam, stres, posası yüksek besinlerin tüketilmemesi, genetik faktörler ve en önemlisi su içmemektir. Yeterli miktarda su içilmediğinde dışkı barsak içerisinde çok yavaş ilerler ve kabızlık meydana gelir.
8 4