Bunları yiyin, yedikçe incelin!

Zayıflamanıza yardımcı olacak yiyecekleri tanıyalım!



Zinde ve dinç kalmak için yaptığınız egzersizlerin, yediklerinize dikkat etmediğinizde hiçbir anlamının olmadığını söyleyen Diyetisyen Dilara Koçak, yedikçe fit ve daha sağlıklı olmanızı sağlayan besinleri anlatıyor.
9 1

Yulaf


Kas güçlendirme çalıştırmalarında karbonhidratlar en iyi arkadaşınızdır. Kaslarınıza gerekli olan enerjiyi, glikozla sağlarlar. Ancak farklı düzeylerdeki enerji kaynakları bakımından tüm karbonhidratlar eşit olmuyor. Tam tahıllı, yavaş sindirilen, kompleks karbonhidratlar antrenman boyunca enerjik hissetmenize destek olarak kan şekerini düzenler. Ve yulaf unu bu bakımdan zengin bir besindir.

Yulafın içindeki betaglukan, bağışıklık sistemini de koruyor. Bunun için 30 gramlık poşetler halinde eczanelerde satılan ve 3 gram betaglukan içeren yulaf çerezini özellikle ara öğün ve egzersiz öncesi kuru üzümle veya yaban mersini, sütle tüketebilirsiniz.
9 2

Kahve


2009 yılında Urbana-Champaign Üniversitesi’nin yaptığı çalışmaya göre, bisiklete binmeden bir saat önce yoğun kafeinli kahve tüketen erkekler, kafeinsiz kahve tüketenlere nazaran, antrenmanları boyunca daha az kas ağrısı yaşadıklarını belirtti.

Spor salonuna gitmeden bir saat önce bir kupa kahve içmenin, daha uzun süre antrenman yapmanıza yardımcı olduğu düşünülüyor ancak kahvenin sıvı desteği olmadığını da unutmayın, su tüketiminizi dengeleyin.
9 3

Midye


Yumuşakçalarların bünyelerinde yoğun olarak demir bulunur ve hemoglobin üretmeye ihtiyaç duyarlar. Bu da onların bedenleriyle oksijen almalarını sağlar. Sadece altı orta boy midye, bir kadının günlük ihtiyacı olan demirin yüzde 20’sini, erkeğin de günlük demir eksiğinin yarısını sağlayacaktır.

Önemli minarelleri dengeli ve idareli almak çok önemli çünkü bazen kendinizi spor salonuna götürmeye bile enerjiniz olmayabilir. Kaslarınız çalıştırırken, ihtiyaç duyduğu oksijeni alamazsa bu durum size yorgunluk olarak yansır.
9 4