Bu örgü modellerini çok sevdik!

Modern yorumlanan örgüler sizi klasik saç modellerinden kurtaracak! İşte ünlü saç tasarımcılarının tercih ettiği örgü modelleri...


Çok iyi bildiğimiz saç modellerini yeniden keşfediyoruz! Klasik, balıksırtı, başak, mısır örgüler bu sezon saç tasarımcılarının favorisi.

Son yıllarda gece topuzlarında da kullanılmaya başlanan örgü modelleri artık ilkokullu kızların tekelinde değil. Daha önce podyumlarda kullanılan örgü saç modelleri, püf noktaları, hileleri ve kullanılan özel ürünleri sizin için araştırdık. Bu masum saç modellerine kayıtsız kalamayacaksınız!
10 1

Bir tutam Viktorya dönemi havası, bir fiske Flemenk resmi, birazcık da zengin hanım saçı ve işte saç tasarımcısı Guido'nun Valentino defilesi için tasarladığı saç modellerinin ilham kaynağı…

Saçları fön suyuyla kurutup düzleştirdikten ve tepeden ortaya doğru ikiye ayırdıktan sonra Guido mankenlerin saçlarının alt kısımlarına postiş ekleyerek saçı örgüye uygun uzunluğa getiriyor. Eğer saçlarınız yeterince uzunsa saçlarınızı örmek için ek saç takmanıza gerek yok. Daha sonra saçı yan tarafa, omuza doğru getirmeden düz bir şekilde saçı tarıyor. Bu noktada Guido'nun saçı ipek gibi gösteren bir püf noktası var! Guido parmak uçlarıyla saça parlaklık veren saç kremlerinden uyguluyor. Daha sonra dikkatlice ördüğü saçın ucunu ince bir lastikle tutturan Guido daha şık bir görünüm için saç bandı takarak bu modeli sıradanlıktan uzaklaştırıyor.
10 2

Miu Miu'nun podyumda kullandığı bu maskülen görünümlü saç iki küçük örgü topuzdan oluşuyor. Bu görünüme ulaşmak için saçlarınızı hafif nemliyken arkaya doğru saç köpüğü uygulayarak tarayın. Daha sonra saçlarınızın sadece üst kısmını istediğiniz yöne doğru asimetrik olarak ayırın, ensenize yakın olan kısmı yine ortadan ikiye ayırın. Saçlarınızı köpükle iyice düzleştirdikten sonra ikiye ayırdığınız tutamları örün. Ensenize yakın bir hizada iki küçük topuz yapın. Şimdi kulak yanlarından ve alnınızın etrafından fırlayan saç tutamlarını wax, saç spreyi ya da jöle gibi bir ürünle yatıştırın, bunu yaparken isterseniz firkete de kullanabilirsiniz.

İşte Star Wars'daki Prenses Leia modeli örgülü saçlarınız hazır!
10 3

Antoinette Beenders, Christian Siriano'nun defilesinde balıksırtı örgülerden topuz yaptığında, bu örgü şeklinin ne kadar şık olabileceğini bir kez daha görmüştük.

Beenders, muntazam ve bir o kadar da karmakarışık olan bu saçı tasarlarken Rus operasından ilham almış. Saçlarınızı ensenizden ikiye ayırın. Her iki tutamı da balıksırtı örün. Örgüleri çapraz bir şekilde kulağuınızın arkasından firketeyle tutturun ve dışarıda kalan örgüleri lastikli kısımları görünmeyecek şekilde kıvırıp firketeleyin. Saçınıza sprey sıkıp istemediğiniz bir görüntü varsa düzeltin.
10 4