Bulaşıcı olduğunu bilmediğiniz 5 şaşırtıcı şey!

Bir insandan diğerine yalnızca virüs ve mikropların mı bulaştığını sanıyorsunuz? Tıpkı virüsler gibi duygularımız da bulaşıcı!



Bulaşmasından korkmanız gereken tek şeY mikrop ve bakteriler değil!. Duygular da bakteriler gibi bulaşıcı!

Sosyal bulaşıcılıkla ilgili yapılan araştırmalar sonucuna göre ruh halleri ve davranışlar bir kişiden diğerlerine bulaşabiliyor.

Hareketlerimizin kendi kontrolümüz altında olduğunu düşünmeyi seviyor olsak da, yapılan bu araştırma çevremizdekilerin ve karakter özelliklerinin bizim üzerimizde oldukça kuvvetli bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Sizler için beklenmedik bir şekilde bulaşıcı olan şeyleri ve bunlara karşı kendinizi nasıl koruyabileceğinizi araştırdık!
8 1

Negatif düşünceler de virüs ve bakteriler gibi bulaşıcı olabilir.

Notre Dame Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre üniversitenin ilk senesinde kampüse yeni yerleşen öğrenciler, odalarını karamsar kişilerle payaştıklarında 3 ay sonra bu düşünce tarzı onlara da bulaşmış oluyor.

Kötümser düşünmeye başlamadan önce başkalarının sizi hayatın zorluklarına karşı nasıl etkileyebileceğini düşünün.
8 2

Harvard ve California Üniversiteleri'nde, 5,000 kişi üzerinde yapılan yapılan araştırmalara göre yalnızca olumsuz duygular değil, mutluluk gibi olumlu duygular da bulaşıcı olabiliyor.

Kendinizi mutlu hissettiğinizde size 1,6 kilometre yakınlıkta olan bir arkadaşınızın da kendisini mutlu hissetme ihtimali oldukça yüksek. Ayrıca komşularınız %34 oranında kendilerini daha mutlu hissediyor olacak.

Aynı araştırmada insanlara verilen fazladan 5,000 doların, mutluluk miktarını yalnızca %2 oranında arttırdığı ortaya çıkıyor. Neşeli ve mutlu bir arkadaşa sahip olduğunuzda ise mutluluk duygularınız %10 oranında artıyor. .
8 3

Illinois Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre akşam yemeği yiyen bir topluluktaki kişiler, başlangıç yemeklerini birbirlerine yakın seçeneklerden tercih ettiklerinde daha mutlu oluyorlar.

Eğer kilonuza dikkat ediyorsanız, önce kendi siparişinizi verin ve böylece arkadaşlarınızın sipariş edeceği yağlı seçeneklerden etkilenmemiş olacaksınız.
8 4