Ağız kokusunu yok eden doğal yiyecekler!

Günlük hayatınızı ve sosyal yaşamınızı 'zehir' eden ağız kokusuyla baş etmenin en doğal ve sağlıklı yolunu sizler için derledik.

Rezene


Rezene çayı ağız kokusuna karşı en etkili bitkidir.Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır.Öksürük ve soğuk algınlıklarında en büyük savaşçılardan birisidir. Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz.
9 1

Karanfil


Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır. Karanfil, güzel kokusuyla hayatınızı olumsuz etkileyen ağız kokusunu yok eder.

Karanfil, içindeki 'Eugenol' sayesinde hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir.

Yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir. Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.
9 2

Adaçayı


Bir avuç adaçayını sıcak suyun içine katarak 15 dakika demlenmesi bekleyin. Demlendikten sonra bu karışımı iyice süzerek içine bir miktar nane ruhu katın ve gün boyunca dinlendirin. Elde edilen karımını günde iki kez gargara yaparak kullanın.
9 3

Nane


Taze nane yaprakları kurutulur. Kurutulan bu yapraklardan iki çay kaşığı alınır ve kaynayan suyun içine atılır. 15 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra şeker ya da bal ile tatlandırılarak içilir.
9 4