Cansız saçlar nasıl canlanır?

Parlak, ışıldayan ve sağlıklı görünen saçlara sahip olmak için denenmiş saç bakım önerileri, mat saçlara karşı bakım ürünleri ve evde yapılabilen saç maskesi tarifleri sunuyoruz.

Cansız saçlar nasıl canlanır?

Cansız saçlara karşı savaş açıyoruz. En güzel saç kesimlerini ya da saç modellerini uygulasak bile, eğer saçlarımız canlı bir görünüme sahip değilse, o istediğimiz güzelliğe asla kavuşamayız.

Bu nedenle saçlarımızı en sağlıklı, en canlı görünüme kavuşturabilecek tavsiyeleri bir araya getirdik! 

Cansız saçlar genellikle kuru olur. Öncelikle kuru saçlara sahipseniz, her gün saçınızı yıkamaktan vazgeçin. Saçlarınızın doğal yağını korumak için 2 günde bir yıkamaya dikkat edin.

Aşırı sıcak su saçlarda nem kaybına, kuruyup kırılmasına neden olur.Saçlarınızı ılık suyla yıkayıp, son olarak soğuk suyla durulayın.

Saça iyi gelen vitaminler

Vitamin eksiklikleri de saçlarınızın görünümü üzerinde büyük rol oynuyor. B1 ve B2 vitaminleri eksikliği, saçlarınızın mat ve cansız oluşunun sebebi olabilir. B1 vitamini için pancar, fasulye, ıspanak, fındık ve esmer pirinç tüketebilirsiniz. B2 vitamini için süt ve süt ürünleri, tahıllı ekmek ve badem tüketebilirisiniz.

sac-maskesi.jpg

Yumurta ve zeytinyağı ile gelen bu 'mucizevi' doğal saç maskesi mutlaka deneyin!

Yumurta sarısı ve zeytinyağını iyice karıştırın. Saç dipleri ve uçlarına eşit oranda sürün. 10 dakika bekleyin. Saçlarınıza hiç su değdirmeden şampuanla yıkayın. Ilık suyla durulayın.

Kuru saçları canlandıran maske tarifi

Bir çay bardağı sıcak su, bir tatlı kaşığı süzme bal, bir tatlı kaşığı badem yağı, yarım tatlı kaşığı keten tohumu yağı ve bir çay kaşığı çam terebentin esansını iyice karıştırın. Ilınması için bekletin.

Hazırladığınız maskeyi, saç uçlarına ve köklerine masaj yaparak yedirin. Streç film sarıp bir saat bekletin. Sürenin sonunda şampuanlayıp durulayın.

Cansız saçlar için saç bakım ürünü

Kerastase Nutritive Kuru Ve Cansız Saç Banyosu + Bakım Maskesi

Yoğun neme ihtiyaç duyan saçlar için derinlemesine nem ve bakım sağlar. Isı altındayken aktifleşen özel bileşenleri sayesinde saçınıza derinlemesine bakım yaparken günlük temizliğini de kusursuzca yerine getirir. Saçın kuruluğunu gidererek yeniden kurumasını engeller. Saçlar uzun süreli beslenir, korunur.

İpeksi bir yumuşaklığa ve parlaklığa kavuşan saçlar kuruluğun sebep olduğu yıpratıcı etkilere karşı korunaklı hale gelir. Saçların daha kolay şekillenmesini sağlarken elektriklenmeleri engeller.

b9cca7fb6bf45326b8cda39d29841f4d.jpg

Yorumlar 2 yorum