Çekici bulduğunuz kişiyle konuşurken ses tonuna dikkat!

Birinin sizi beğendiğini nasıl anlarsınız? Tabii ki sesinden! Konuşurken yapılan ses tonu değişiklikleri, dinleyicileri etkiliyor!

Çekici bulduğunuz kişiyle konuşurken ses tonuna dikkat!

Çekici bulduğunuz biriyle konuşurken sesinizi değiştirir misiniz?

İskoçya'nın Stirling Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, kişilerin çekici buldukları insanlarla konuşurken seslerinde kurnazca değişiklikler yaptıklarını  gösteriyor!

Bilim adamları yaptıkları çalışmalarda kişilerin çekici buldukları kişilerle konuşurken seslerini farkedilmeyecek ölçülerde değiştirerek dinleyici etkilediklerini keşfetti.

Seste farkedilmeyen bu değişiklikler konuşucuyu dinleyicilere daha çekici bir hale getiriyor.

110 Çek erkek konuşucu ve İngiliz kadın dinleyici  üzerinde yapılan araştırmada erkeklerin, çekici buldukları kadınlarla konuşurken seslerini aktör Leslie Phillips'in sesine benzetmeye çalıştığı görüldü.

Ayrıca araştırmada, kendilerine göre daha az çekici olan kadınlarla konuşan erkeklerin ise ses yüksekliklerini düşürdüğü ve daha derinden konuştuğu gözlemlendi.

Fakat kadın dinleyiciler bu konuşma stilini de oldukça çekici buldu.

Araştımanın başındaki isim Juan Davis Leongomez, erkeksi ses tonunun etkileyici unsur olduğunu fakat abartılı seviyelerdeki maskülen konuşma tonunun ters tepki yarattığını belirtti.

Leongomez, "Araştırmamız insanların romantik ilgilerini belli etmek için de seslerini ayarladıklarını ve bu şekilde konuşucunun daha çekici göründüğünü  ortaya koyuyor." dedi.

Deney sırasında kadınların konuşucuların söylediği sözlerden etkilenmemeleri için erkek konuşucular Çekçe konuştu, böylece anlamsızlaşan sözlerde ses tonu ön plana çıktı.

Ses tonundaki belirsiz değişikliklerin kadınları etkilediği saptanırken, kadınların bu etkilenmenin nedeninin farkında olmadıkları da belirlendi.

Yorumlar