Sıvı yüz germe nedir ne zaman ve nasıl uygulanır?

Sıvı yüz germe yöntemi cilt yağlarının azaldığı ve kemik dokunusunun eridiği ileri yaşlarda hala genç ve sağlıklı görünmenizi sağlayabilir.

Cem Hamidi

Sıvı yüz germe, zaman içerisinde yüzde oluşmaya başlayan deformasyonların dermal dolgu uygulamaları ile düzeltilmesi işlemidir. Özellikle 20'li yaşların sonunda başlayan yüzdeki yağların gitgide azalması ve daha ileri ki yaşlarda üzerine eklenen kemik erimesi ile birlikte yüzde ciddi değişiklikler olmaktadır.

Peki biz bu durumu nasıl ve neden tedavi ediyoruz ? Bu yazımda size biraz bundan bahsetmek istiyorum.

Tıbbın gelişmesi  ile birlikte insan yaşamı ciddi anlamda uzadı. Artık insanlar iş hayatında daha çok vakit geçirip daha geç anne baba oluyorlar. Kendini oldukça genç ve üretken hisseden insanlar aynadaki görünüşleri ile tezata düştükleri ve bu görüntünün kendisini yansıtmadığını anladıkları zaman medikal estetik kliniklerine başvuru fikri oluyor. Fikir oluşur oluşmaz soluğu klinikte almıyorlar. Uzun uzadıya araştırmalar yapılıyor, medikal estetik uygulama yaptırmış eş dosttan fikir alınıyor. Ortak bir soru kafalarda “Ya doğal olmassa, ya kötü olursa, ya pişman olursam! “

Medikal estetikte gerek cihazlı gerek iğne ile uygulanan bir çok uygulama var. Botoks uygulamasını saymasak uygulayıcının hem tıbbi yönünü hem sanatçı kişiliğini konuşturduğu belki de tek uygulama dolgu uygulamasıdır. Tecrübeli ellerde sorunsuz oldukça güzel sonuçlar çıkmaktadır.

Peki sıvı yüz germe işlemine ne zaman başlanmalı?

Bizim ülkemizde maalesef koruyucu hekimlik uygulamaları hala çok gelişmiş değil.Kırışıklıklar ileri miktarda oturduğunda nasıl botox uygulaması tek başına yeterli gelmiyorsa dolgu uygulamaları içinde aynı şekilde bir durum söz konusudur.Her hasta kendine özgüdür bir yaş vermek doğru olmasada ağız kenarlarının aşağı dönmeye başlaması ,yanak volümünün azalması ,göz altlarının çökmeye başlaması , çene kontürünün kaybolmaya başlaması gibi belirtiler doktorunuzdan fikir almak için doğru zamanın geldiğini gösterebilir.

Nasıl uygulanır ?

Önce hasta onu kliniğe getiren şikayetini anlatır.Doktoru ile birlikte bir tedavi şeması oluşturur. Detaylı bir tıbbi geçmiş alındıktan sonra kişinin yüzü lokal anestezik krem ile yarım saat uyuşturulur.Küçük iğneler veya  ucu künt dokulara zarar vermeyen kanül vasıtasıyla önceden planlanmış bölgeye dolgu enjekte edilir.Bu işlem uygulanan bölgenin genişliği, kaç bölgeye enjeksiyon yapılacağı ve ürün miktarına bağlı olarak ortalama 15-60 dakika gibi sürmektedir.

İşlem sonrası hastaya o gün için makyaj yapmaması ve yüzüne pek dokunmaması tembihlenir.İşlem iğne ile yapıldığı için küçük morluk gelişme ihtimali her iğneli işlem gibi dolgu uygulamalarında da vardır.Hasta ertesi gün makyaj ile morluğunu kapatabilir. Dolgular en son halini ortalama 3 hafta sonra göstermektedir.Bu süre sonunda hasta kliniğe tekrar gelir ve doktoru ile birlikte durumu değerlendirir.

Ne kadar sürede bir tekrar etmeliyiz ?

Dolgu uygulamalarının kalıcılıkları hastadan hastaya ve uygulama bölgelerine göre değişkenlik göstermektedir.Örneğin dudağa yapılan dolgu 8 ay kalırken aynı ürün yüzün daha hareketsiz bir  bölgesinde 12-18 ay kalabilmektedir.

Neden kalıcı ürünler seçmiyoruz?

Kalıcı ürünleri 10-15 yıl öncesinde oldukça popülerdi. Malesef kalıcı dolguların sorunları da kendileri gibi kalıcı olduğu için bir çok ülkede bu ürünler üretimden kaldırılmış ve uygulanması yasaklanmıştır.Şu an için insan vücuduna en uygun işlemler geçici dolgu uygulamalarıdır. Ama bir o kadar önemli diğer sebep şu an yapılan geçici dolgu işlemlerinin geri çevrilebilir olması.Beğenmediğimiz her şeyi güvenli bir şekilde eritebiliyoruz.

Hangi bölgelerimize geçici dolgu uygulaması uygulanabilir?

Yüzün üst bölgesinden başlarsak kadınlarda yaş ile birlikte alının bölgesinin dışa bombeliği azalır bu bombeliğin tekrar kazandırılmasında, botoks ile açılamayan kaş arası çizgilerine, şakak bölgesindeki çöküklüklere ,elmacık kemiğinin tekrardan oluşturulmasında, yanak hacmini yerine koymada, göz altı çöküklüklerinde, burundaki bazı deformitelerde, çene kontürünün tekrar oluşturulmasında, çene geriliklerinde, dudak hacimlendirmede,ağız köşesindeki düşüklüklerde, yatay boyun çizgilerinde ,ileri yaş kadınlarda görülen uzun süre ağır küpe takmaya bağlı kulak memesi deformasyonlarında ve el üstü hacminin tekrar kazandırılmasında geçici dolgu uygulamaları yapılabilinir.

Sizde yüzünüzde bazı değişikliklerin başladığını düşünüyorsanız medikal estetik alanı ile ilgilenen kliniklere geçici dermal dolgu uygulamaları hakkında fikir alabilirsiniz.

ÖZEL DR. HÜSEYİN TIRMAN POLİKLİNİĞİ

Dr.Cem HAMİDİ

Medikal Estetik Hekimi

 

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar