Cilt bakım ürünlerini hangi sırayla kullanmalı?

Cilt bakımınızdan en iyi sonucu almak için...



Cilt bakım ürünlerini daha etkili olmaları için belli bir sırayla uygulamayı hiç düşündünüz mü? Biliyoruz, birçoğunuz günlük cilt bakımı rutinini gözü kapalı yapıyorsunuz. Ancak bazılarınızın unuttuğu bir şey var ki, cildin bu bakım ürünlerinden en verimli sonucu alması için belli adımlar çerçevesinde uygulanması gerekiyor.
9 1

Temizleme


Tabii cilt bakım ürünlerini uygulamaya başlamadan önce yapılması gereken ilk adım cildi temizlemek. Cildinizi kir, yağ, makyajdan arındırmak için öncelikle güzelce temizleyin. Cildinizi fazla hırpalamadan, narince temizlemeye özen gösterin.
9 2

Tedavi


Eğer akne tedavisi ya da başka her hangi bir cilt sorununa karşı tıbbi bir krem kullanıyorsanız, uygulama sıranızda ilk bu ürünler yer almalı.Dermatog Dr. Susan C. Taylor, anti-aging kremleri dahil tüm tedavi içerikli kremlerin cilde iyice işlemesi için temiz cildin üzerine direkt olarak sürülmesi gerektiğini söylüyor.
9 3

Serum


Cilt bakım ürünleirnizi sıralarken serumu nemlendiriciden önce kullanmanız gerekiyor. Dr. Meghan O'Brien serumun diğer bakım ürünlerinden daha güçlü olduğunu bu nedenle derinlemesine bir etki için diğerlerinden önce sürülmesi gerektiğini söylüyor. Serumun nemlendiriciden önce sürülmesini gerektiren bir başka neden ise, bazı serumların cilde kuruluk hissi vermesi. Bu nedenle serumun üzerine nemlendirici uygulamak daha iyi hissettirir.
9 4