Cilt bakımında beraber kullanılmaması gereken ürünler!

Cilt bakımınız için yeterince şey biliyor musunuz? Mesela size birlikte asla kullanılmaması gereken bir sürü ürün var desek!


Cilt bakımınız için doğru ürün seçmek, güzelliğiniz için ilk adım olmalıdır. Ürünlerin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını öğrenip uygulamak gerekir.

Ayrıca birkaç noktaya dikkat ettiğiniz sürece ürünlerinizi birbirine karıştırarak da uygulayabilirsiniz. Burada en dikkat edilmesi gereken şeyler, ürünlerin dozu ve doğru uygulama teknikleri!

Bu konularda yapacağınız yanlışlar cildinizde kuruluk ve kızarıklara neden olabilir. Doğru adımlar için haberin devamını okuyunuz…
12 1

Malzemelerinizi dikkatle inceleyerek aldığınızdan emin olun. Arkalarını okuyarak bir analize başlayın ve daha sonra birbirleriyle karıştırın. Görüceksiniz ki ortaya daha başarılı ve etkili sonuçlar çıkacak.

Normalde cildinize iyi gelmeyen bir ürün, cildinize iyi gelen bir ürünle karıştırıldığı takdirde kötü etkisini azaltır. Bu yüzden ürünlerinizi doğru eşleştirdiğinizden emin olun.
12 2

AHA /(Alfa Hidroksi Asitler) ) ile C vitaminini beraber kulanmayın! İçeriğinde bu iki madde bulunan ürünleri karıştırmamaya dikket edin.

Aha, meyvelerin asidiyle cildin tedavisi için oluşturulmuş bir madde. Aynı şekilde C vitamini de içinde asit barındırıyor. Bu durumda iki asidi karıştırmak son derece yanlıştır.

İki asit birbiriyle karıştığı takdirde hem ürünler iyi etkilerini cilt üzerinde gösteremez hem de kızarıklık ve tahrişlere neden olabilir.
12 3

Asitler ile Retinolun karışması da oldukça sakıncalıdır. Eğer retinol içeren ürünler kullanıyorsanız, AHA bazlı ürünlerden uzak durun.

Tüm A vitamini türevleri, laktik asit ve glikolik asit içeren ürünler, retinol ile karıştırılmamalı ayrı tutulmalıdır.

Reçetesiz satılan retinollerde sorun olmasa da, herhangi bir asitle karıştırıldığında büyük kızarıklıklara neden olabilir.
12 4