Cilt bakımında yeni trend pamuk bazlı ürünler!

Genellikle cilt bakım ürünlerini uygularken ve makyajımızı silerken kullandığımız pamuk artık cilt bakımında da karşımıza çıkıyor. İşte pamuğun cilt güzelleştirici etkileri...


Yumuşaklığı ve rahatlığıyla bilinen pamuk, lifli dokusuyla son zamanların popüler güzellik ürünü oldu.

M.D. Joshua Zeichner "Doğal yağlar güzellik sektöründe oldukça popüler, hem yağ hem de güzellik ürünlerinin bir içeriği olarak kullanılıyorlar."diyor. Özellikle de güzellik ve bakım ürünlerinde kullanılmaya başlanan pamuk tohumu yağı kozmetik sektörünün hayallerini gerçeğe taşıdı.

Gelişen teknolojiyle birlikte pamuk ve pamuk tohumunun güzellik ve bakım ürünlerinde daha fazla kullanılması bekleniyor.

İşte pamuk bazlı cilt bakımı ürünleri hakkında bilmeniz gereken 7 şey!
8 1

Pamuk bazlı ürünler E vitamini açısından oldukça zengin.

E vitamini cildinizdeki kızarıklıkları ve iltihaplanmayı önleyen ve cildin yatışmasını sağlayan bir besin maddesi. Cildimiz vitaminlerle beslendiği için pamuk bazlı ürünlerin bu özelliği sorunlu ciltler için oldukça etkili.
8 2

Üzerinde pamuklu olduğu belirtilen cilt bakım ürünlerinin büyük bir çoğunluğunda pamuk tohumu yağı kullanılır.

Pamuk tohumu yağının en iyi özelliği yalnızca birçok iyileştirici özelliğe sahip olması değil, aynı zamanda diğer yağlarla da karıştırılıp kullanılabilmesi. Bu özelliğinden ötürü pamuk tohumu yağından tüm cilt tiplerine uygun ürünler üretilebiliyor.
8 3

Pamuk çekirdeği yağı, serbest radikallerle savaşan antioksidanlarla dolu.

Antioksidanlar,kanserden, yaşlanma belirtilerine kadar geniş bir yelpazede etkili.

Pamuk çekirdeği yağını cildinize her uyguladığınızda canlı, taze ve genç görüneceksiniz.
8 4