Kadın ve erkeklerin cinsel fantezileri neden farklı?

Yazar Nancy Friday neden erkeklerin cinsel fantezilerinin kadın fantezilerinden farklı olduğunu açıklıyor!


Farklı toplumsal gruplardan, fark kültürde ve her yaştan kadınla yapmış olduğu sohbetlerde sayısız fanteziyi biraraya getiren Nancy Friday “Benim Gizli Bahçem” ismini taşıyan kitabını bu şekilde oluşturmuş. “Kimse kurduğu düşlem sebebiyle suçlanmamalı” diyen Friday’in kitabında birbirinden enteresan “kadın fantezileri” mevcut. .

Peki kadınların cinsel fantezileriyle erkeklerin ki aynı olabilir mi? Eğer fanteziler aynı değilse erkek ve kadın fantezileri neden farklılık gösteriyor?

Kadın cinselliğine dair yazdığı kitaplarla Amerika'da ses getiren Nacy Friday, bu konuya değiniyor...
10 1

Söylendiği gibi en güçlü cinsel organımız bacaklarımızın değil kulaklarımızın arasında. Seks fantezileri üstünlük, kaçış ve karartma dolu arzu haritalarıdır.

Suçluluk ve kısıtlamayla bezeli bu yol haritalarını kendimizi tatmin etmek için düşleriz.

Tahrik olmak isteyen tüm erkekler fantezi kurar. Cinsel açıdan aktif olan herkes, kadın veya erkek fark etmeden fantezi kurar.
10 2

Hayaller uykumuzdaki bilinç dışı ifadelerdir. Cinsel fanteziler ise daha çok fikirler ve zihnimizin uyanıkken çektiği resimlerdir.

Bilinç dışı ve bilin. hali arasında bir bağlantı var . Eğer insanlar cinsel fantezilerine de rüyalarına yaklaştıkları gibi basitçe yaklaşabilselerdi, daha sağlıklı cinsel kimliklere sahip olabilirdik.
10 3

Tabiiki hayır. Fanteziler tükenebilen şeyler değildir. cİnsel açıdan ne kadar aktif olursanız, fantezileriniz o kadar fazla fantezi düşleyebilirsiniz.

Her istediklerine sahip olan rock yıldızları bile fantezi kurmaya, arzulamaya devam ediyor. Fakat bütün faztezilerinizi gerçekleştirmek ne kadar iyi bir şey bunu bilemiyorum.
10 4