Cinselliği bu 10 saçma mit öldürüyor



Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe mutsuz toplumun kaynağının mutsuz evlilik, mutsuz evliliğin kaynağının da mutsuz cinsel hayat olduğunu vurgulayarak, “Ne yazık ki biz cinsel mitleri duymaktan bıktık ama toplum onlara inanmaktan bir türlü vazgeçmiyor. Mitler, yeni mitleri doğuruyor. Mitleri doğru kabul eden gençlerde cinsel özgürlük adına sapkınlıklar ve cinsel eylemde bulunma zorlantıları ortaya çıkabiliyor. Bu mitler yüzünden cinsellik hem yanlış algılanıyor hem de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi çarpık bir cinsel hayata yönlendiriyor” diyor.

Peki nedir bunlar?
12 1

Tüm fiziksel yakınlaşmalar sevişme ile sonuçlanmalıdır


Cinsel birleşme, partnerlerin karşılıklı keyif almalarını sağlayan yöntemlerden biridir. Ama keyif almanın tek yolu değildir. Cinsel birleşme dışındaki, karşılıklı keyif alınabilecek diğer yönlerinin ihmal edilmesi, cinsel ilişkide yakınlık, sıcaklık gibi duygusal yönlere daha çok gereksinim duyan kadını hayal kırıklığına uğratabilir, kadının cinsel ilişkiye katılımını ve zevk almasını engelleyebilir. Fiziksel yakınlık; dokunmak, sarılmak, öpmek sadece cinsel ilişki isteğinin değil aynı zamanda sevgi, güven, saygı ve şefkatin de ifadesidir.
12 2

Erkek sekse daima hazırdır


“Ne yazık ki biz cinsel mitleri duymaktan bıktık ama toplum onlara inanmaktan bir türlü vazgeçmiyor. Mitler, yeni mitleri doğuruyor. Mitleri doğru kabul eden gençlerde cinsel özgürlük adına sapkınlıklar ve cinsel eylemde bulunma zorlantıları ortaya çıkabiliyor. Bu mitler yüzünden cinsellik hem yanlış algılanıyor hem de geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi çarpık bir cinsel hayata yönlendiriyor”
12 3

İyi bir sevişme orgazm ile sonlanmalıdır


İyi sevişme, karşılıklı haz alabilmeye dayanır. Orgazmın yaşanmaması o ilişkiden haz alınmadığı, tatmin olunmadığı anlamına gelmez. Bu mit, partnerlerin ilişkinin başından itibaren orgazmın yaşanıp yaşanmayacağına odaklanmalarına, bu da yaşanan hazzın sürdürülememesine ve orgazmın ulaşılamaz hale gelmesine neden olabilir.
12 4