Cinsellik Nedir ve Nasıl Yaşanır?

Değerli yazarımız, Yoga Eğitmeni Şems Uzuneser,Büyük Üstad Akif Manaf ile röportaj gerçekleştirdi!


+Üstadım, her kitabınız olduğu gibi Cinsellik kitabınız da zihinlerimizde çığır açan, daha önce hiç duymadığımız evrensel bilgilerle dolu. Kitabın adı Cinsellik olmasına rağmen aşk ve sevgi konuları da içinde bol bol işlenmiş. Bu yüzden biz de sohbetimize izninizle aşkla başlayalım, aşk nedir?

- Aşk belirli bir kişiye karşı güçlü bir istek, tutku haline gelmiş bir çekim ve sevgidir. Aşk tutku içerir ve bu güçlü tutku aşırı bağımlılığa dönüşür. Kişi sadece bir kişiye çekilir ve sadece onunla seks yapmak ister. Her şey hızla gelişir. İnsanın içinde tüm gerçekleşmemiş hayaller bir araya gelip ortaya çıkmış tutkuyu beslemeye başlar. Dünyevi aşk duygusal dengesizlik içerdiği için hayal kırıklığı, hüsran ve acı kaçınılmazdır.
19 1

- Shakespeare’in ünlü eseri Othello da, Othello aşık olduğu kadın Desdemona’yı boğuyor. Neden? Çünkü aşk bir tutkudur. Tutku da bir deliliktir. Çünkü normal insan sevdiği kişiyi boğmaz. İnsan anormal bir hale gelmelidir ki sevdiği kişiyi boğsun; bu bencilliğin patlamasıdır.
19 2

+ Bir de acısız aşk aşk değildir derler, sizce de aşk acılı bir delilik midir?

- Aşık olunca bilin ki acı çekeceksiniz, kendinizi hazırlayın. O acılar gelecek çünkü sevgi dönüşmüş halde, koşulsuz değil, bencilcedir. Ego örtüsünden geçerek bencilleşmiş. Sevgi ne kadar bencilse o kadar acı verir. Kişi bencilce severken sahiplenmeye çalışıyor. Sevdiği insan için “benimdir” diyor. Yani bu “ Sen benimsin artık, kurtuluşun yok” demektir. O sevgi, o ilişki kişinin egosunun, benliğinin bir parçası oluyor. Sevdiği kişi onun oluyor.
19 3

-Bu arada bu durum, sevilen kişinin egosuna başlangıçta iyi geliyor, çünkü biri onunla ilgileniyor. Mutlu oluyor, ne güzel, nihayet biri değerini bilmeye başladı. Sonra bu sahiplenme gittikçe kabalaşmaya başlıyor. Kişi gerçekten onun sahibi olmaya başlıyor. “Şuraya git, buraya gitme, onunla konuşma, bununla oturma.” Kıskançlık sahiplenmeden geliyor. Kişi aşık olduğu insanın sahibi oluyor, aşık olduğu insan artık onun malı.

Aşık olan kişide koşulsuz sevgi yoktur, bencil bir ihtiras vardır. Bu yüzden kişi mutlu olamaz. Bencil olduğu için sevgi aktaramaz, sadece karşısındaki kişiyi tüketir. Bu tür bencil aşk acılarla doludur.
19 4