Sekste devrim yaratanlar!

Seks konusunu bu kadar rahat nasıl tartışabiliyoruz? Tabii ki kendini seks araştırmalarına adamış bu bilim adamları sayesinde!


Özgür cinselliğin kapılarını aralayan yalnız Masters ve Jhonson değil. Günümüzün popüler dizisi Masters of Sex’te gördüğümüz araştırmacılar gibi daha birçok isim cinsellik hakkında derin araştırmalar yaptı.

Seks ve cinselliğin sınırlarını zorlayan, farklı bir bakış açısıyla değerlendirmeler yapan bu insanlara çok şey borçluyuz!

Doğum kontrolü, planlı ebeveynlik. cinsel psikoloji ve kadınların seksten nasıl zevk aldığı gibi bugün bize basit görünen ama zamanında konulşulması bile cesaret işi olan konuları derinlemesine araştırdılar.

İnsanoğlunun en büyük gizemi seksi araştıran , tabuları ortadan kaldıran ve toplumun sınırlarını zorlayan bu cesur isimlere yakından bakmak ister misiniz?
İşte onlardan bazıları..
9 1

Alman doktor Grafenberg , penis ve vajina dışında da vücudumuzda zevk alabileceğimiz noktalar olduğunu ileri sürdü.

Grafenberg 1950’de yazdığı bir makalede “ Vücudumuzda cinsel tatmin duyabileceğimiz sayısız erojen bölge bulunuyor” diye belirtir.

“Kadın vücudunda her bölgeden cinsel uyarının gerçekleştiğini görebiliriz. Yalnızca partnerinin bu erojen bölgeleri bulması gerekir.” Fakat Grafenberg tarihe özel bir zevk noktasıyla geçmiştir:

Orgazm sırasında kadınların üretasının işlevini inceleyen bilim adamı, vajinanın iç duvarında hassas bir nokta keşfetti.

Evet G noktasından bahsediyoruz. İlk olarak 1980 yılında bu noktaya Grafenberg’e ithafen G noktası olarak adlandırıldı.
9 2

Doğum kontrol hapınızı içtiğiniz her seferde bu kadına dua edin. Doğum kontrol haplarınızı kullanabilmenizi sağlayan bu kadın bir hemşire ve seks eğitmeni. Sanger ilk doğum kontrol kliniğini 1916’da açtı.

Böylelikle aile planlamasının ilk adımı atmış oldu. Sanger, hem kadın haklarını hemde cinsel özgürlüğün ikonu oldu.

Geliştirdiği haplar sayesinde çocuk istemeyen kadınlar hamilelikten korunmuş oldu. Ve kadınlar yatakta kendilerini daha özgür hissettiler.

Seks sırasında korunan kadın gittikçe yatak odasında hakimiyeti ele ıkr.
9 3

Oedipus kompleksi,hisleri ve penis kıskançlığı gibi üzerinde düşünülmesi gereken konuları cinsel ve psikolojik açılardan ele aldı.

Teorilerinin bir çoğu seksist bir yaklaşım içerse de ,cinsel motivasyonları geçmiş deneyimler, özelliklede çocukluk dönemiyle alakalı olarak yorumladı.

Aynı zamanda kendi teorilerini geliştirmek yada yanlışlığını kanıtlamak için başka seksologlara ilham verdi.
9 4