Kalori yakımını arttırarak daha kolay kilo verin!

Spor salonunda daha fazla kalori yakmanın basit ve etkili yöntemlerini sizler için araştırdık. İşte egzersiz yaparken daha fazla kalori yakmanızı sağlayan 5 şey!


Egzersiz yaparken daha bilinçli davranmak ve daha fazla kalori harcamak ister misiniz?

Hayatını spor salonunda geçiren, sportmen bir kişilik olmasanız da, elinizdeki televizyon kumandasını bıraktığınızda forma girmeyi kolaylaştıran yöntemler keşfedebilirsiniz.

Spor çizelgesinde hangi noktada durduğunuza aldırış etmeden bu 5 faydalı spor tüyosundan yararlanıp egzersiz rutininize yoğunluk katın!

İşte sizler için derlediğimiz daha fazla kalori harcatan 5 spor tüyosu!
6 1

İşe nefes almayı öğrenerek başlayın. Nefes alın, nefes verin! Çok basit değil mi?
Fakat egzersiz sırasında nefes alış şekliniz tüm egzersizinizi mahvedebilir.

Plates yapıyor ya da ağırlık çalışıyor olmanız bir şeyi değiştirmez. Etkili nefes alma kaslarınıza oksijen taşınması için oldukça önemli.

Eğer düzenli olarak ağırlık kaldırıyorsanız muhtemelen efor sarfettiğiniz safhada nefes vermeniz gerektiğini duymuş olmalısınız. Bunun nedeni ise, nefes verdiğinizde özellikle göğüs ve gövde kaslarınızı çalıştırıyorsunuz.

Spor yaparken nasıl nefes alıp vermeniz gerektiğini karıştırırsanız, nefesinizi asla tutmaya çalışmayın. Eğer nefesinizi tutarsanız, göğsünüzdeki basıncı artırır ve kalbinize kan gitmesini önlersiniz.
6 2

Spor yaparken müzik dinlemek yeni bir keşif olmasa da, spor yapmanıza yardımcı oluyor.

Sporun negatif yönünü bastıran müzik, yapılan araştırmalara göre egzersizden daha fazla keyif almayı sağlarken aynı zamanda daha da etkili olmasına neden oluyor.

Ritimler, beynin motor bölgesini harekete geçiriyor ve vücudumuza hareket etmesini söylüyor.

Müziğin ritmine hareketlerinizi uydurarak belli bir tempo yakalayabilir ve enerjinizi daha etkili kullanabilirsiniz.
6 3

Yaptığını çalışmanın yoğunluğunu arttırmak için "Interval Training" denilen yüksek yoğunluklu egzersizleri deneyebilirsiniz.

İnterval egzersizlerde egzersiz ve dinlenme periyodları bulunuyor. Sıkı çalışan kaslar laktik asit üretiyor. Eğer kendinizi zorlamadan spor yaparsanız vücudunuz bu salgıyı daha uzun zamanda salgılıyor. Daha sıkı spor yapıp vücudunuzu zorlamaya başladığınızda laktik asit yığılıyor, kaslarınızın yandığını hissediyor ve durmak istiyorsunuz.

Spor rutininize farklı bir boyut kazandıran İnterval egzersizlerde ise, bu eşiğe geldiğinizde dinleniyor daha sonra çalışmaya devam ediyorsunuz.
6 4