Daima aç hissetmenizin 11 sebebi!

Kendinizi sürekli aç mı hissediyorsunuz? Tabii ki bunun sebepleri var... İşte kendinizi sürekli aç hissetmenizin 11 sebebi...


Spor salonlarında yoğun bir antremandan sonra açlık hissetmek normal ama bu gibi belirgin bir durum olmadığı sürece sürekli aç hissetmek dipsiz kuyu gibi bir şey...

Beslenme Uzmanı Maggie Moon, iştah hormonlarınızın stres ve duygusal faktörlerden dolayı da tahrik olabileceğini söylüyor. Yani aslında belirli birçok neden size kendinizi sürekli aç hissettiriyor.

İşte o durumlardan bazıları...
13 1

American Academy sözcüsü Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Alissa Rumsey vücudunuzun susuz kalması durumuda açlık hissedeceğinizi söylüyor.

Beynin Hipotalamus denilen bölgesi hem iştah hem de suzsuzluğu düzenliyor. Vücudunuz susuz kaldığında, hipotalamustaki bağlar devreye giriyor ve sizi su içmek yerine bir şeyler yemeye yönlendirebiliyor. Aslında ihtiyacınız olan şey yanınıza küçük bir pet şişe su taşımak.

Yeterli miktarda su içemediğiniz takdirde açlık hissetmemeniz çok normal. Eğer gün içinde açlık hissederseniz 1 bardak su için ve 15-20 dakika bu hissinizin geçip geçmeyini gözlemleyin. Göreceksiniz ki her karnınız acıktığında, aslında acıkmış değil susamış da olabiliyorsunuz.
13 2

Kötü bir uykudan sonra sabaha gözlerinizi yetersiz uykuyla açarsanız, iştah ile bağlantılı leptin ve ghrelin hormonları size karşı komplolarına başlar. Leptinin az salgılanması, ghrelinin çok sagılanması iştahınızı tetikler.

Rumsey, düzenli olarak az uyuduğunuz bir sisteminiz varsa gün içinde yorgunluk, az algılama ve düşük enerji hissedeceğiniz gibi, sürekli şekerli ve karbonhidratlı gıdaları canınızın isteyeceğinizi söylüyor. Bu durumun üstesinden gelmek için, geceleri 7-8 saat uyuyun. Bu sayede hem açlık hormonlarınızı kontrol altında tutmuş olursunuz, hem de gün içinde daha enerjik olabilirsiniz.
13 3

Karbonhidrat, hamur işleri, kraker, şekerli gıdalar ve beyaz unlu mamüller yediğiniz taktirde bu gıdalar çok hızlı bir şekilde kan şekerinizi yükseltiyor ve kısa bir süre sonra açlık hissetmenize neden oluyor.

Bu bir kısır döngüdür! Bu gıdaları tükettikçe acıkır, acıktıkça tüketmeye devam edersiniz. Bu yüzden mümkün olduğunda karbonhidratlı gıdalardan uzak durup, daha fazla lif alabileceğiniz gıdalar yönelmelisiniz. Badem, elma, chia tohumu fıstık açlığınızı bastırma konusunda size oldukça fayda sağlayabilir.
13 4