Daphne Öz'den sağlıklı atıştırmalıklar ve güne başlama egzersizleri!

Mehmet Öz'ün kızı Daphne Öz, kolay yapılan sağlıklı atıştırılmalıklarının tarifini veriyor ve güne başlangıç egzersizlerini anlatıyor... Protein, kompleks karbonhidratlar ve birazcık yağ sizi tok tutacak!

Daphne Öz'den sağlıklı atıştırmalıklar ve güne başlama egzersizleri!


Mehmet Öz'ün kendisi kadar ünlü bir diyetisyen olan kızı Daphne'den sağlıklı atıştırmalık tarifleri ve güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayan egzersiz hareketlerini öğrendik! İşte Daphne'nin gizli tarif ve egzersizleri...

Daphne'nin sağlıklı atıştırmalıkları:

PB&J: Bu  atıştırmalığı kızının baş harflerini kullanarak adlandıran Daphne özel smoothiesini  tüm annelere tavsiye ediyor!

1 kase donmuş yaban mersini ve çilek, yarım muz, 1 yemek kaşığı badem ya da fıstık ezmesi, 1 kase sade yoğurt ve biraz suyu blendera koyun. Eğer isterseniz üzerine 1 yemek kaşığı keten tohumu ya da chia tohumu ekleyebilirsiniz. Blenderda  malzemeleri karıştırarak smoothie hazırlayabilirsiniz.

Otlu popcorn: 85 gram mısırı patlatın. üzerine 2 yemek kaşığı dereotu, maydonoz, kekik ve mercanköşk serpin ve 4 yemek kaşığı hindistancevizi yağıyla karıştırın.

Sebzeli atıştırmalık: Beyaz peynir, domates ve salatalık doğrayıp biraz zeytinyağı ve sivri biberle karıştırın. bu karışımı tam tahıllı bir krakerin ya da kahverengi pirinç keki üzerine ekleyip yiyebilirsiniz.

Daphne'nin enerji veren egzersizi!

Daphne'nin babası Dr. Öz, ona güne başlarken yapabileceği 10 dakikalık bir egzersiz rutini öğretmiş. İşte her sabah sizi yoğun bir güne hazırlayacak olan egzersizler!

1 dakika : İp atlama
2 dakika : 10 şınav ve 15 mekik
3 dakika : Güneş selamlama hareketleri (yoga)
1 dakika: İp atlama
2 dakika : 15 deep lunge hareketi
1 dakika: Meditasyon ( yere uzanıp , gözlerinizi kapayın ve düşüncelerinizden arının)

Yorumlar