Demir ihtiyacının 7 önemli sebebi!

Halsizlik, sürekli üşüme ve kansızlık gibi şikayetler demir eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. İşte vücudunuzun demir ihtiyacının 7 önemli sebebi!


Demir, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan minerallerin başında geliyor. Başka birçok sebepten ihtiyaç duyduğunuz demir, yeterli miktarda olduğunda sağlığımızı korumamıza ve enerjik olmamıza yardımcı oluyor.

Fakat demir eksikliği yorgunluk, halsizlik ve kansızlığa sebep olabiliyor. Demir eksikliğiniz varsa tırnaklarınız çabuk kırılır ve metabolizmanız yavaşlayabilir.

Birçok sağlık problemine yol açabilen demir eksikliği, demir mineraline ne kadar ihtiyacınız olduğunu hatırlatıyor!

İşte vücudun demir ihtiyacının sebepleri…
10 1

Sağlıklı alyuvarlara sahip olabilmek için demire ihtiyacınız var. Demir, alyuvarlara oksijen taşıyan bir protein olan hemoglobinin temel bileşeni ve bu nedenle sağlıklı kan hücrelerine sahip olabilmek için oldukça önemli.

Demir, hemoglobin için o kadar önemli ki, vücudunuzda bulunan demir miktarının %70'i hemoglobinlerde bulunuyor.

Eğer yeterli demire sahip değilseniz vücudunuz ihtiyacı olan hemoglobini üretemez. Bunun sonucunda da kendinizi yorgun hisseder ve anemiden şikayetçi olursunuz.

Anemi, yani kansızlıktan sakınmak için günlük ihtiyacınız olan demiri almayı unutmayın. Yetişkin kadınlar için günlük demir miktarı 18 miligram olarak belirlenirken, yetişkin erkeklerde bu oran 8 miligrama düşüyor.
10 2

Güçlü kaslara sahip olmak için de demire ihtiyacınız var!

Vücudunuzdaki demirin büyük bir bölümü hemoglobinlerde bulunurken bir kısmı da kaslarınızda yer alıyor.

Vücudunuzun kas yapabilmesi için demire ihtiyacı var. Demir, kaslarınızın güçlenmesini ve esneklik kazanmasını sağlar. Ayrıca hemoglobin tarafından taşınan oksijen kasların kasılması için de gereklidir.
10 3

Hemoglobini biçimlendiren demir, beyninizin doğru işlemesi için de gereklidir.

Kanınızdaki oksijenin %20'sini kullanan beyninizin düzgün işleyebilmek için demire ihtiyacı var.

Beyninizde yeterli oksijen ve kan akışı sağlandığında bilişsel aktiviteleriniz artar.
10 4