2016 maymun yılı ile kilolara veda!

İstatistikler gösteriyor ki metal yılları diğer yıllara oranla insanların daha dikkatli beslenmeye gayret ettikleri, kilo vermenin daha kolay olduğu yıllar.

Dilek Demirci

Özellikle kadınlar bu yılı iyi değerlendirmeli. Siz bir adım atın, göreceksiniz daha önceki yıllarda veremediğiniz kadar çok kilo vereceksiniz.

FENG SHUİ NEDİR?

Sözcük anlamı “rüzgar ve su” olan Feng Shui’nin 5000 yıllık bir geçmişi var.  Feng Shuiyi, görülebilir ve görülemeyen etkilerin insan yaşamındaki yansımalarını inceleyen bir metafizik bilimi olarak tanımlayabiliriz. Bazen etrafımızda gördüğümüz bazı objeler, yüksek binalar, karanlık mekanlar biz de olumsuz bir his uyandırır. Ya oturduğumuz yeri değiştiririz, ya da objenin yerini. Bilinçsizce yapılan bu değişimin ardında yatan enerjiyi Feng Shui açıklar.

Bunlar görebildiklerimizdir. Bir de binanın yapıldığı anda aldığı göksel etkiler nedeniyle duyu organlarımızla algılayamadığımız enerjiler vardır. Feng Shui flying star (uçan yıldızlar) yöntemi, bu durumun yorumlanması için bize yol gösterir. Böylece mekanın söylemek istediklerine tercüman oluruz. 

Feng Shui; çoğu zaman medyada yer aldığı gibi, ev dekorasyonu, iç mimari, fal ya da batıl inanç değildir. Dini bir inançla ilgisi yoktur. İnsanların mutlu ve huzurlu yaşamaları için doğanın enerjilerini nasıl kullanmaları gerektiğini anlatan bir metafizik bilimidir. Pusula ölçümlerine göre, matematiksel formüllerle çıkarılan enerji haritasında, pozitif enerji alan yerlerde yaşam alanı oluşturmak, uygun olmayan enerji alanlarından ise uzak durmak temel amaçtır. Bu doğrultuda yaşam kalitesini arttıracak enerjilerin akmasını sağlayacak şekilde mekanların tasarlanması gerçek Feng Shui’dir.

Binanın enerjileri sabittir. Ama gezegenler sabit değildir. Her yıl hatta her ay enerjilerde değişim olur. Bu değişimin bizi nasıl etkilediğini inceler feng shui’nin önerdiği şekilde önlemler alırız.

2016 Maymun Yılında Bizi Neler Bekliyor?

Çin takvimine göre 7 şubat itibariyle 2016 Yang Ateş Maymun Yılına giriyoruz. Bu yıl öne çıkan iki element var. Maymun metal elementini temsil eder. Bir tarafta metal, diğer tarafta ateş. Uyumsuz, karşıt iki elementtir. Maalesef birkaç yıldır devam eden gerginlikler, sosyal huzursuzluklar, çatışmalar, patlamalar, anlaşmazlıklar devam edeceğe benziyor. Hızlı tempolu, patlamaya hazır insanların çoğalacağı, bir tarafta mücadele ve karşı çıkışlar yaşanırken, diğer tarafta eğlence ve keyifin olacağı enteresan bir yıl bizi bekliyor.

Yang ateş elementi iyimserlik, eğlence duygularını ön plana çıkarır. Eminim bu yıl eğlence sektöründe işler iyi olacak. Film ve müzik piyasasının yüzü gülecek. Evlilik ve aşk enerjilerinin de bu yıl diğer yıllara göre daha şanslı olacağını düşündüğümüzde, aşk temalı konular ön planda olup evlilik oranlarında artış olacak.

Araba ve uçak kazaları, yangınlar, patlamalar, nükleer kazalar olasılığı yükselebilir. Merkez enerjilerinde hastalık etkisi güçlü. Ciddi grip salgınları ve bulaşıcı hastalıklarda artış görülebilir. Metal elementi burun, ciğer ve deriyi sembolize eder. Solunum yolu enfeksiyonları her zamankinden sık yaşanabilir, deri hastalıklarında, alerjilerde artış görülebilir. 2016 yılında bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak önceliklerimiz içinde yer almalıdır. 

İstatistikler gösteriyor ki metal yılları diğer yıllara oranla insanların daha dikkatli beslenmeye gayret ettikleri, kilo vermenin daha kolay olduğu yıllar. Özellikle kadınlar bu yılı iyi değerlendirmeli. Siz bir adım atın, göreceksiniz daha önceki yıllarda veremediğiniz kadar çok kilo vereceksiniz. Belki beslenmenize çiğ sebzeleri ve sebze sularını eklemek sizin için doğru olacaktır.

2016 yılında evlerimizin en iyi enerji alan bölgesi güneybatı. Güneybatıda bir salon, giriş kapısı varsa bu yıl bolluk ve bereket enerjilerinden en çok siz fayda göreceksiniz demektir.

İkinci bolluk bereket yıldızı doğuda. Doğu ve güneybatı alanına tv yerleştirmek, hareketli su objesi veya bir akvaryum koymak bu alanlardaki pozitif enerjiyi güçlendirir. Mümkün olduğunca doğu ve güneybatı yönlerinde zaman geçirmek şansınızı arttıracaktır. Hele evinizin sabit yıldızları da (uçan yıldızlara göre kişiye göre ayrı hesaplanır) bu alanda şanslı ise o zaman etki ikiye katlanır.

Evimizin merkezindeki hastalık etkilerinden kurtulmanın yolu, bağışıklık sistemimizi destekleyecek gıdalara önem vermekten geçiyor. Ayrıca merkez alana asacağınız 6’lı metal para ve bazı metal objeler buradaki negatif etkiyi azaltacaktır.

Mekanların dikkat edilmesi gereken diğer yönü ise kuzeydoğu. 2016 yılında kuzeydoğu’da hiç de sevimli enerjiler görülmüyor. Beyaz ve metalik tonlarda dekorasyonla birlikte 6’lı metal rüzgar çanı asılması uygun olur. Ya da tuzlu su koyulmasında fayda var. Tuzlu su aynı denize girdiğinizde bedeninizde yarattığı ferahlama ve kendini iyi hissetme enerjisini mekan için de yaratır. Negatif enerjinin azaltılmasını sağlar.

Bunlar senelik etkiler, bir de her ay evlerimize ulaşan aylık gezegen etkileri var. Onu da uygulamak istiyorsanız www.facebook.com/fengshuiankara sayfasını takip etmeniz gerekecek. Her ayın başında çin astrolojisine göre burçların alacağı etkileri ve evimize gelen feng shui etkilerini yazıyorum.

Keyifli, sağlıklı ve barış dolu bir yıl olmasını diliyorum. Herkese mutlu yıllar.


Dilek Demirci

İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui Uzmanı

www.enerjimimari.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar