"Dağınık ev" çocuğun zekasını etkiliyor!

Dilek Demirci

“Dağınık evin, çocukların zeka gelişimini olumsuz etkilediği belirtildi. New Scientist dergisinde yayımlanan habere göre, İngiliz ve Amerikalı bilim adamları, 3 ve 4 yaşlarındaki 8000 çocuk üzerinde yaptıkları araştırmada, evdeki koşulların çocuklara yapılan zeka testlerinin sonuçlarına ne ölçüde etki ettiğini incelediler.
  
Bilim adamları, dağınık bir evin, çocuğun zeka gelişimi üzerinde az da olsa ölçülebilir olumsuz etki yaptığını tespit ettiler. Bundan önce yapılan araştırmalarda da küçük ve dağınık evlerle gürültülü çevrenin çocuklardaki düşük zeka seviyesiyle bağlantılı olduğu ortaya çıkmış, ancak bu araştırmalarda sosyal ya da ekonomik statüyle genetik ve çevresel faktörlerin ayrımı tam olarak yapılamamıştı.
Yeni araştırmada, bu faktörleri ayrı ayrı inceleyebilmek için denek olarak tek yumurtalı ve çift yumurtalı ikizler kullanıldı.
Penn-State Üniversitesi'nde görevli araştırma başkanı Stephen Petrill, çocukların zeka seviyesini kelime bilgisi ve gramer testlerinin de bulunduğu çeşitli testlerle ölçtüklerini, test sonuçlarını çocukların yaşadıkları evlerdeki koşullarla karşılaştırdıklarını belirtti.
Yapılan istatistiki değerlendirme sonucunda, evdeki düzenin çocukların zeka gelişimi üzerinde etki yaptığı ortaya çıktı.”

Feng Shui binlerce yıldır zaten söylüyordu. Artık bilimsel olarak da kanıtlanmış bir durum. O zaman çocuklarımızın, kendimizin zihinlerinde yorgunluk, karışıklık yaratmayalım.
Hazır bahar yaklaşıyorken, evdeki kullanım süresi dolmuş bütün eşyaları ayıklamaya başlayalım. İlaç kutusundan, giysiye, elektronik eşyadan mutfak eşyasına kadar herşeyi gözden geçirelim.
Bize hizmet etmiş, fayda sağlamış olan şeyleri sevgiyle evimizden uzaklaştıralım. Dağınıklık yaratan fazlalıklardan kurtulalım, hafifleyelim.

Aynı şeyi zihnimizde de yapalım. Bizi mutsuz eden, üzen düşünceleri bırakalım, yolumuzu kapatan inançları gözden geçirelim. Sıkı sıkıya sarıldığımız ve bedenimizi hasta eden tüm  inanç kalıplarımızdan kurtulalım.  “Buna neden  inanıyorum” “ Hala benim için doğru mu? “ diye soralım. Sonra da bunları değiştirip yerine daha iyi, daha güzellerini koymak için araştıralım. Güzeli ve iyiyi bulmaya niyet edelim. Bu çabamızı dua ile meditasyon ile destekleyelim.

Sevgiyle…

Dilek Demirci
İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui Uzmanı

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar