Feng Shui ve iş şansı!

Dilek Demirci

İster büyük bir kurumun ister mütevazi bir işletmenin sahibi olun, eğer büyüyen ve başarılı giden bir organizasyon istiyorsanız, feng shui’nin yardımını almalısınız. Feng Shui uygulaması iyi şans, kar ve büyüme için birçok fırsat getirir. Şanslı Evler, Şanslı Hayatlar adlı kitabımda işyeri ve çalışma odalarında uygulanması gereken Feng Shui kurallarının detaylarını bulabilirsiniz. Bu yazıda en önemli kısmından bahsedeceğim. 

Bir ofis seçerken yapılacak ilk iş ana kapının konumuna bakmak olmalıdır. Kapının baktığı yön yöneticinin doğum tarihine göre belirlenen şanslı yönü ile uyumlu olmalıdır.

İdeal olarak, ofis binasının ana girişi de yönetim kurulu başkanının kua numarası ile uyumlu olmalıdır. (Kua numaralarınızı ve şanslı yönlerinizi öğrenmek isterseniz www.facebook.com/fengshuiankara sayfasına bakabilirsiniz.) Bu, kişinin o ofiste lider ve yetkili olacağını gösteren ilk adımdır. Eğer bu yön kişinin Sheng Chi dediğimiz en iyi yönüne denk geliyorsa şans mükemmeldir diyebiliriz.
Yönetim kurulu başkanının şansı bütün organizasyonun şansını, kaderini etkiler. Eğer kötü şans dönemindeyse, muhtemelen işler iyi olmayacaktır. Eğer ortaklı bir işiniz varsa tüm ortakların şans durumu işletmeyi etkiler. Buradaki denge, şanslı olan kişinin o yıl daha çok söz sahibi olması ile sağlanır. Kişilerin şans durumlarını anlamak için doğum tarihlerinden yola çıkılarak hesaplanan astrolojik haritalarına bakmak gerekir.

Kaderden gelen şans zayıf ise, o takdirde feng shui’ye daha fazla dikkat etmek gerekir. Kötü feng shuiye sahip bir ofiste, kötü şansta olan bir yöneticinin doğru kararlar vermesi neredeyse imkansızdır. En doğrusu böyle dönemlerde fikirlerine güvenilen kişilere danışmaktır.
Kısacası ofis giriş kapınızın sizin için şanslı yönde olup olmadığı, işiniz için verdiğiniz kararlar üzerinde etkilidir.

İyi Şanslar,

Dilek Demirci
İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui Uzmanı
www.enerjimimari.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar