Feng Shui'de senelik güncellemeler!

Dilek Demirci

Bana her zaman şunu sorarlar. Mekana bir kez feng shui uygulaması yapılınca iş bitiyor mu? Tabi ki hayır. İşin büyük bölümü evin feng shui yıldızlarıyla ilgilidir. Evin yeryüzünde oturduğu enlem boylama göre aldığı etkiler bu uygulamanın %70’i sayılır. Bunun yanında zaman faktörüne dikkat etmek gerekir. Zaman sabit değildir. Değişir. Zamana göre enerjiler de değişir. Her yıl, her ay, her gün, hatta her saat farklı enerjilerin etkisi altına gireriz. Yani bir günümüz diğerine göre aynı olmaz. Feng Shui bize hangi enerjilerin mekânlarımızın hangi bölgesine geldiğini söyler. Bu derin ve paha biçilmez bilgi karşısında bize düşen tek şey, Feng Shui’nin 4.000 yıldır söylediği şeyleri uygulamaktır.

Bir eve veya işyerine Feng Shui uygulaması yapıldıktan sonra, bu uygulamanın her
yıl yenilenmesi gerekir. Belki aylık ve günlük etkilerin takip edilmesi pratikte kolay değildir. Ama yıllık etkiler kontrol edilerek feng shui yenilemesi yapılabilir.

İlk uygulanan kalıcı Feng Shui, binanın pusula konumuna ve bina yapım yılına göre tespit edilir. Sonrasında değişen seneyle birlikte yeni düzenlemelerin yapılması gerekir. Bir yıl önce yapılan Feng Shui uygulaması kontrol edilir. Gelen yıllık enerjilerin mekâna nasıl yansıdığına bakılır. Pozitif enerjilerin olduğu yerler o yıl daha fazla kullanılsın diye gereken düzenlemeler yapılır. Negatif etkilerin olduğu yerler tespit edilerek bu etkilerin azaltılması için gereken iyileştirmeler uygulanır. Evin yıldızlarıyla oluşturduğu kombinasyonlara göre gerekirse yatak odası ve oturma odası
değişiklikleri yapılır. Sağlığı etkileyici olumsuz bir enerji akışı varsa kullanılan elementlerle (metal,su..) enerji azaltılır. Yatak yönü değiştirilir veya özel bir tuzlu su hazırlanır.

Çin takvimine göre yeni yıl başlangıçları ocak sonu ile şubat ortası arasında olur. Her yıl farklı bir güne denk gelir. 2015 yılı 7 şubat 2016’da sona erer ve 8 şubat’ta 2016 yılı başlar. Senelik feng shui kontrollerinin şubat sonuna kadar yapılması önerilir. Bu yıl için en şanslı yön kuzey’dir. Bu alanda salon, giriş kapısı, oturma odası varsa bereket enerjileriniz canlanacaktır. Kuzeyde çok zaman geçirmeye çalışın. 2015 yılının en keyifsiz enerjileri de batıda. Batı odasında yatak odanız veya giriş kapınız varsa 5’li metal rüzgar çan asarak, bolca metal objeler koyarak enerjiyi azaltabilirsiniz.

Sevgiyle…

Dilek Demirci
Feng Shui Uzmanı

www.enerjimimari.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar