Hoşgeldin 2015 Oğlak( Keçi) Yılı!

Dilek Demirci

Yıllar su gibi akıyor. Geçen seneki at yılı yazımı dün gibi hatırlıyorum. 2014 zor bir yıl olacak nasıl yazmalıyım? Ne demeliyim diye çok düşünmüştüm. Bu yıl işim daha kolay, geçen seneye göre daha ılımlı, daha uzlaşmacı ve daha kolay çözüme ulaşacağımız bir yıl olacak diyebiliriz.
Biliyorsunuz çin astrolojisinde her yıl iki element ile temsil edilir. Elementlerin birbiriyle ilişkisine göre yorumlar yapılır. Geçtiğimiz yıl yang ağaç ve yang ateş yılıydı. Bu yıl yin ağaç ve yin toprak yılı. Kabulleniş, teslim, itiraf, imtiyaz, kolaylıkla yapılacak ayarlamalar yılı… İyi mi kötü mü bilemedim

Oğlak yılları gelişmeyi, büyümeyi, tamamlanmayı sembolize eder. Yarıda kalan işlerin tamamlanması, geliştirilmesi için bu yıl çok uygun enerjilere sahip.
Toprak elementinin olduğu yıllar toprakla ilgili doğa olayları çok yaşanır. Toprak kaymaları, maden kazaları, depremler, çığ, bina çökmeleri…Bu yıl su elementi hiç yok. Bu da toprağın iyice kuruması anlamına gelir ki, sebze ve meyve fiyatlarının artması mümkündür. Ayrıca toprak sektörleri için (emlak, arazi, sigorta, inşaat, kimya, tarım..) keyifli olmayan bir yıl diyebiliriz. Çünkü para elementi bu yıl görünmüyor. Tekstil, kağıt, magazin, medya, matbaa sektörleri şanslı. Onlar için para var. Ekonomik atmosfer genelde dingin, kararlı, istikrarlı. Fazla iniş çıkış yok.

İstatistiklere göre keçi yıllarında trafik kazalarında artış görülür. Hava ve deniz kirliliği artar. Özellikle bu yıl temmuz, ekim ve ocak 2016 aylarında negatif etkiler yüksek diyebiliriz. Önemli işlerinizi bu aylarda yapmamaya özen gösterin.

Çin astrolojisine göre Keçi (oğlak) ve manda burcu olanlar bu yıl zorlu, hareketi bol, değişimi çok bir yıla hazır olsunlar. Küçük küçük sınavlar var. Ev, iş değişimleri olabilir.
Bu yıl böbrek, ense, boyun ve omurilik hastalıklarına dikkat. Omega 3 kullanmayı ihmal etmeyin.

Feng Shui’ye gelince; 2015 yılındaki en iyi bolluk ve bereket enerjisi mekanların kuzeyinde olacak. Eğer kuzeyde bir giriş kapınız varsa bu harika. Hemen kırmızı bir paspas alın. Kırmızı objeler asın. Uygun bir yer varsa hareketli su objelerinizi çalıştırabilirsiniz.
2015’te uzak durmanız gereken yön ise batı. Batıda yatak odanız, giriş kapınız veya salonunuz varsa bağışıklık sisteminize her zamankinden daha fazla özen göstermelisiniz. Gerginlikler, kırgınlıklar, hastalıklar, kazalar batıda. Mutlaka batıda metal objeler bulunsun, 5’li metal rüzgar çanı asabilirsiniz.

Herşey gönlünüzce olsun. Hepinize Mutlu Yıllar…

Dilek Demirci

İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui Uzmanı
www.enerjimimari.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar