Rüzgar Çanları!

Dilek Demirci

Feng Shui’de su objelerinden sonra benim en çok tercih ettiğim objelerdir. Rüzgar çanları chi’yi dağıtmak, yavaş ilerlemesini sağlamak için ses dalgaları yayarlar. Evinize ulaşan yol uzun ve düz ise, burada chi çok hızlı akacağından, verandanıza veya giriş kapınızın yakınına bir rüzgar çanı asabilirsiniz. Bu chi’nin yumuşak ve hafif bir şekilde evinize girmesini sağlayacaktır. Aynı şekilde apartman dairelerindeki uzun ve dar koridorlarda hızlı akan chi’yi kesmek ve yumuşak dalgalar haline dönüştürmek için rüzgar çanları kullanabilirsiniz.

Rüzgar çanları aynı zamanda enerjiyi yükseltirler. Mesela bahçenizin bir köşesinde zemin daha düşük ve karanlık diyelim. Oradaki ağaçlardan birine bir rüzgar çanı asmak enerjiyi yükseltir.

Farklı büyüklüklerde metal ve ağaçtan (bambu) yapılmış rüzgar çanları vardır. Evinizin büyüklüğüne veya kullanacağınız alandaki sorunun ciddiyetine göre seçim yapılmalıdır. Çok büyük bir ev için seçilen küçük rüzgar çanları yeterli enerji dengelemesi yapamayabilir.

Tınısı sizi memnun etmelidir. Çıkardığı ses içinize işlemeli, sizi dinlendirmelidir. 

Feng Shui düzenlemesi yaptığım evleri bir süre sonra tekrar ziyaret ederim. Yine böyle bir ziyaretimde uzun koridora astığımız metal rüzgar çanının, 3 bacağının bir iple bağlanmış olduğunu gördüm. Neden böyle bir şey yaptıklarını sorduğumda, sesin onları çok rahatsız ettiğini bu nedenle rüzgar çanının bacaklarını bağladıklarını söylediler. Feng Shui ile ilgili düzenlemeyi bozmak istemediği için çıkarmak istememiş. Ona rahatsızlık veren bir objeyi sırf Feng Shui uygulandı diye orada tutmasının daha sakıncalı olduğunu ileterek, rüzgar çanını astığımız yerden çıkarttım. Onun yerine koridora metal çerçeveli birkaç tablo astık. Kristal bir avize koyduk.  Böylece ılımlı bir enerji akışını farklı bir şekilde sağlamış olduk.

Sesinden hoşlanmıyorsanız, lütfen rüzgar çanı tercih etmeyin.

Dilek Demirci
İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui Uzmanı
www.enerjimimari.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar