Sağlık en büyük zenginliktir

Dilek Demirci

 

Eğer sağlığınız yerinde değilse hayattan keyif alabilir misiniz? Para veya aşk sizi mutlu edebilir mi? Tabi ki hayır. Sağlıklı olduğumuz zaman hayatın diğer tatlarını hissedebiliriz. Kısacası her şeyin başı “sağlık”. 

Doktora gitmenize rağmen ağrılardan kurtulamıyorsanız, stresli ve gerginseniz o zaman yaşadığınız mekanın chi akışını kontrol etmenizde (veya bir feng shui  uzmanına kontrol ettirmenizde) fayda var. 

Feng Shui evde yaşayanların sağlığını olumlu veya olumsuz olarak etkiler. İyi bir chi (evrenin görünmeyen enerjisi /ruh) akışı evde oturanlara iyi sağlık getirir. 

Sağlığınız için doğru beslenmek, spor yapmak, bol oksijen alıp, iyi uyumak önemlidir. Bununla birlikte evinizin içinde dolaşan enerjinin pozitif olup olmaması da önem taşır. Eğer hastalık enerjisine sahip bir odada uyuyorsanız, kendinize ne kadar iyi bakarsanız bakın, sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. 

Bu enerjileri matematiksel yolla uçan yıldız dediğimiz bir teknikle hesaplıyoruz. Ben burada matematik anlatmayacağım. Pratik olarak uygulayabileceğiniz küçük öneriler vereceğim.

Sağlığınız için en önemli bölge evinizin girişidir. Nasıl besinleri ağzımızdan alıyorsak, evimiz de gerekli olan besini (enerjiyi) giriş kapısından alır. Feng Shui kontrolü için evinizin giriş kapısına odaklanın. Kapıdan içeri girdiğinizde sizi nasıl bir manzara karşılıyor? Eve gelmekten mutlu oluyor musunuz? Havası temiz, ferah bir girişiniz var mı? Kapının karşısında veya çaprazında köşeli sivri mobilyalar sizi karşılıyor mu? Kapıdan girer girmez sert bir kolonla mı karşılaşıyorsunuz?

Olumsuz ve sizi rahatsız eden durumlar varsa o bölge yeniden düzenlenmeli ve sivri bölgeler bir bitki ile kapatılmalıdır. Giriş karanlıksa, ortamın ferah ve büyük görünmesi için çeşitli ışık oyunları kullanılmalıdır. Kısacası eve girişte sıcak bir karşılama yaratmak için çalışmalısınız.  

flutecures.jpgSağlığınız üzerinde etkisi olan ikinci bölge yatak odanızdır. Yatak odanızın doğum tarihinize göre belirlenen ming guanıza göre olumlu yönlerinizden (Tien yi) / sağlık yönünüzde olması uygundur. Yatak başınızın da sağlık yönünüze doğru dayalı olmasında fayda var. (Bu konular “şanslı evler, şanslı hayatlar” adlı kitabımda detaylıca anlatılmıştır.) Yatak başınızın bir kirişin altında olmamasına, duvara dayalı olmasına ve yatağınızın bir wc ile karşılıklı olmamasına özen gösterin. Odanız böyle bir durumda ise, wc’nin kapısının sürekli kapalı olması gerekir. Kirişin altında uyuyorsanız, bu kirişleri kapatacak şekilde asma tavan yaptırabilirsiniz. Veya iki adet bambu flüt asabilirsiniz.

Yatak odanızın temizliğine de dikkat etmelisiniz. Toz tutan duvardan duvara olan halılardan uzak durun. Özellikle dolap içlerinin düzenli olması, odanın tertipli olması ve sık sık havalandırılması önemlidir.

Ayrıca mutfağınızdaki ocağın yeri de önemlidir. Daha olumlu sağlık enerjisini harekete geçirmesi için ocağınızı da (tien yi) yönüne yerleştirin. Yemek pişirirken kapıdan gireni rahatlıkla görebileceğiniz bir pozisyonda çalışın. Haftada en az 3-4 gün sıcak yemek yapmayı tercih edin. Fast food beslenme tarzınız varsa değiştirmeye çalışın. Sağlığınıza katkısını fark edeceksiniz. 

Feng Shui hayatın her alanında uygulanan ve bir hayat felsefesi haline getirildiğinde büyük yararlar sağlayan bir metafizik bilimidir. Sağlıklı günler diliyorum.

Dilek Demirci

İç Mimar & Feng Shui Uzmanı

www.fengshuiankara.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar