Su objeleri!

Dilek Demirci

Feng Shui’de en çok kullanılan çözümlemeler su objeleridir. Özellikle de akvaryumlar. Bunun yanında su fıskiyeleri, çeşmeler, suni göller, süs havuzları hem içeride hem dışarıda kullanılırlar.
Su elementi para ve zenginlikle ilintili olduğu için, özellikle kariyer ve bereket bölgeleri olan kuzey ve güneydoğu yönlerinde kullanmak doğrudur. Kariyer ve iş şansınızı arttırmak için kuzey alanında (yatak odasında kullanmıyoruz), zenginlik ve bereket şansını arttırmak için güneydoğu alanında, sesini seveceğiniz hareketli bir su objesi kullanabilirsiniz.

ekran-resmi-2014-11-25,-10.03.56-am.pngEğer suyun sesinden rahatsız oluyorsanız, bu objeleri Feng Shui’de kullanılması gerekiyor diye kullanmayın. İyi chi’nin yayılması için, suyun sesinin size hoş bir his vermesi gerekir. Arzu ederseniz suyun aktığı kasenin dibine bambular, doğal taşlar yerleştirebilirsiniz. Hem görüntüsü göze, hem de sesi kulağa daha hoş gelecektir. Güneyde yani ün ve şan şöhret köşesinde su objelerinin kullanımını önermiyoruz.

Akvaryumları da su şelaleleri gibi en çok kuzey ve güneydoğu alanlarında kullanırız. Bununla birlikte 2043 yılına kadar akvaryumlarınızı doğu ve güneybatı yönünde de kullanabilirsiniz.

Akvaryumun  her zaman temiz, balıkların sağlıklı olması önemlidir. Balık sayısı çok önemli değildir. Ama dokuz adet balık (biri siyah diğerleri turuncu) konabilir. Büyük bir fanus için iki adet yeterlidir. Biri siyah biri altın renginde olabilir. Balıklarınız öldüğünde, hemen yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

Dilek Demirci
İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui uzmanı
www.enerjimimari.com
 

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar