Fırçalamak yerine yiyeceklerle diş temizliği!

Yiyeceklerle dişler nasıl temizlenir? Dentistanbul Levent Academy Başhekimi Doç. Dr. Ali Çağın Yücel anlatıyor...


Diş sağlığı her ne kadar fırçalama ve ağız bakımına bağlı olsa da yiyecekler de önemli bir etkiye sahip. Dentistanbul Levent Academy Başhekimi Doç. Dr. Ali Çağın Yücel, yiyecekler ve diş sağlığına ilişkin 10 altın öneri sundu...
12 1

Çiğneme sırasında mekanik etki ile dişte temizlik de meydana geliyor. Bu nedenle, ağızda çiğnemenin daha az olduğu tarafta daha çok çürük meydana geliyor. Sert ve lifli besinler, dişte mekanik temizlik yapar. Elma, havuç kereviz sapı gibi sert besinlerin mekanik temizlik etkisinden yararlanabilirsiniz.
12 2

Sakızın tükürüğü uyarıcı etkisinden ve dolayısıyla tükürüğün mekanik temizleme etkisinden yararlanabiliriz. Çiğnenecekse şekersiz sakız çiğnenmeli.
12 3

Peynir, şekersiz sakızlar, lifli yiyecekler, xylitol (şekersiz sakızların içine konan madde) inek sütü çürük önleyicilerdir.

Dişimizi fırçalayamadığımız zamanlarda, küçük bir peynir parçası yenmesi fırçalamanın yerine geçebilir. Bu uygulama çok zorda kaldığımız zamanlarda yapılmalı, her gece yapılması durumunda, plak oluşumuna neden olabilirsiniz. Ben peynir yiyeyim dişim çürümesin diye bir şey söz konusu değil.
12 4