Diyet için market alışverişi nasıl yapılır?

Diyette olanlar ve diyete başlayacaklar için en önemli şeylerden biri market alışverişi. İşte rejim yapanlara özel market alışverişinde dikkat edilmesi ve uzak durulması gerekenler!


Market alışverişi herkesin haftada birkaç kez yaptığı birşey. Özellikle de diyete yeni başlayacaklar için ilk durak büyük marketler, semt pazarları ya da manavlar olur.

Ne kadar light ve kalorisi düşük ürün varsa hepsini aldığımızda artık diyet yapmaya hazır olduğumuzu düşünürüz.

Eve gidince de aldığımız diyet dondurmadan başlayarak sırasıyla light mısır patlaklarını , bisküvileri ve meyveli yoğurtları dizi izlerken bir güzel mideye indiriyoruz.

Market alışverişinizde diyet ürünlere yer vermeseniz de kilo vermenize ve sağlıklı tercihler yapmanıza yardımcı birkaç önerimiz var!

İşte daha alışveriş yaparken kilo vermeye başlamanın püf noktaları!
9 1

Alışveriş yapmaya mutlaka elinizde bir listeyle gidin. Önceden hazırlayacağınız alışveriş listesi hem eksiksiz alışveriş yapmanızı sağlar hem de hesapladığınızdan fazla para harcamanızı önler.

Özellikle diyet yapanlar için öğün planlaması çok önemlidir. Önceden bir haftalık yiyecek planınızı yaparsanız diyetinize sadık kalmanız daha kolay olur ve sağlıksız seçimlerden uzak durursunuz.
9 2

Diyetisyen Katherine Brooking,"Zor geçen bir günün ardından asla markete gitmeyin! Eğer duygusal yeme yatkınlığınız varsa, kendinizi lüks yiyeceklerle avutmayı düşünürsünüz" diyor.

Eğer mutlaka markete uğramak zorundaysanız kendinizi ödüllendirmek için yalnızca istediğiniz bir tane yiyecek seçin.

Hem diyetinize sadık kalmak hem de neşenizi yerine getirecek bir yiyecek arıyorsanız, yağsız donmuş yoğurt, bal ve taze meyvelerden kendinize muhteşem bir ziyafet hazırlayabilirsiniz.
9 3

JAMA Internal Medicine'in yaptığı bir araştırmaya göre guruldayan, boş bir mideyle alışveriş yapmak kadar kilo almaya yardımcı birşey daha yok!

Aç bir karınla markette dolanırken, gözünüze çarpan herşey size çok lezzetli ve cezbedici gelecek. Hata sevmediğiniz yiyecekleri bile değişiklik olsun diyerek alabilirsiniz.

Eğer markette acıkacağınızı tahmin ediyorsanız ya da markete her gittiğinizde raftaki ürünler iştahınızı açıyorsa yanınıza mutlaka atıştıracak birşey alın. Bir avuç badem ya da fındık alabilirsiniz.
9 4