Diyet yapmayan kadınların zayıflık sırları!

Hayatı boyunca diyet yapmamış ama her zaman formunu korumayı başarmış kadınların 10 davranışı!


O kadınları bilirsiniz, hayatları boyunca diyet yapmasalar da her zaman aynı zayıflıkta kalmayı başarırlar. Onlar için kocaman bir dilim pastayı yemek hiç bir zaman problem olmaz...

Peki zayıflamak için hayatı boyunca hiç diyet yapmamış kadınların beslenme alışkanlıklarını benimsemeye ne dersiniz?

Diyet ve beslenme uzmanı Carla Heiser, diyetlerin işe yaramadığını ve her zaman başarısızlıkla sonuçlandığını söylüyor.

İşte diyet yapmayan ve her zaman zayıf kalan kadınların 10 sırrı!
12 1

Ofiste yenen kekler, kalorili öğle yemekleri, doğum günlerinde kesilen pastaların sonu yok. "Özel gün" kavramını haftanın her gününe yaymak oldukça yanlış. Özel durumlarda kendinize ödül verebilirsiniz fakat bahsedilen bu kutlama tarzı özel durumları sınırlandırmalısınız.

Örneğin tüm ofis arkadaşlarınızın doğum günlerinde pasta yemek yerine yalnızca kendi doğum gününüzde kendinize pasta yeme izni verebilirsiniz
12 2

Akşam yemeği masasında uzun sohbetler daha fazla yemek yemenize neden olabilir. Arkadaşlarınız ve ailenizle sohbet ederek yemek yerken yemeğinizi daha yavaş yersiniz.

Yapılan araştırmalara göre bir kase dondurmayı 30 dakikada tüketen kişilerde peptit adlı tokluk hormonu daha fazla salgılanıyor ve doyduklarını hissediyorlar.
12 3

Diyet yemeklerle vakit kaybetmeyin. Teoride güzel ama pratikte işe yaramayan az yağlı düşük kalorili yiyecekler, genellikle işlenmiş ve karbonhidrat yoğunluğu fazla gıdalar oluyor.

Bu diyet gıdalar vücudunuzda şekere dönüşüp kilo almanıza neden oluyor. Dahası gıda firmaları yiyeceklerdeki yağ oranını azaltmak için içerikleri şeker bakımından zenginleştiriyor.

Diyet yapmayan kadınlar genellikle aldıkları ürünlerin etiketlerini okuyor ve içerdikleri malzemelere bakıyor. Böylece gereksiz kalorilerden ve etiket kandırmacalarından uzak duruyorlar.
12 4