Diyete başlamadan önce kendinize sormanız gerekenler!

Diyete başlamadan önce nasıl bir beslenme programı izleyeceğinizi iyice düşündünüz mü? Ya uyguladığınız zayıflama programı size uygun değilse? İşte diyet yapmadan önce kendinize sormanız gerekenler!


Kilo vermek istiyorsunuz ve diyet yapmaya kararlısınız. Peki uygulayacağınız beslenme programı sizi aç bırakır mı? Bu diyet programıyla ne kadar kilo verebilirsiniz?

Kulaktan kulağa dolaşan onlarca beslenme ve diyet programı varken kendinize uygun bir diyet biçimi belirlemek zorlayıcı olabilir.

Kendinize uygun bir beslenme planını vücudunuza kulak vererek ayarlayabilirsiniz.

Diyete başlamadan önce doktorunuza danışın ve kendinize bu soruları sorun!
8 1

Diyete başlamadan önce kendinize sormanız gereken ilk soru, uygulayacağınız diyetin sağlıklı olup olmadığı!

Sağlıklı olmayan bir beslenme planı fazla kilolardan çok sağlığınızı kaybetmenize neden olur.

Kendinize geri dönüşü olmayan fiziksel zarar vermekten kaçınmalısınız. Sağlıklı olma hedefi zayıflama hedefinizden önce gelmeli.

Eğer şok diyetlerden birini uygulamayı ve hızlıca 5 kilo vereceğinizi düşlüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu tip diyetlerde hızlıca verildiği sanılan kilolar yalnızca su!
8 2

Uygulayacağınız beslenme planının gerçekçi olup olmadığına karar verin.

Yalnızca bir gecede tüm hayvansal gıdalardan vazgeçebilir misiniz?

Eğer bir diyet planı normalde yediğiniz şeylerin dışında bir şeyler yemenizi ya da sabahın 5'inde kalkıp spor yapmanızı öneriyorsa; belki de o diyet uygulaması size göre değildir.

Davranışlarınızı değiştirmek ve kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak başka bir şey, uzun süre uygulayabileceğiniz ve bir hayat tarzına dönüştürebileceğiniz bir diyet planı benimsemek başka bir şeydir.

Bu nedenle asla sizi amacınıza ulaştırmayacak gerçeküstü diyetlerden uzak durun!
8 3

Uygulayacağınız diyet planının zor ya da karışık olup olmadığını değerlendirin.

Tercih edeceğiniz beslenme düzeninde belirli bir yeme sırasını mı takip etmek zorundasınız? Yoksa bu beslenme planı hayat tarzınızla hiç örtüşmüyor mu?

Konu diyet yapmak olduğunda uygulayacağınız plan ne kadar basitse o kadar iyidir.

Eğer bir diyet planı karmaşık ve anlaşılması güç ise, sürekli yemek hazırlamanız ya da olmadık zamanlarda egzersiz yapmanız gerekiyorsa, büyük ihtimalle bu zorlayıcı plana pek sadık kalmayacaksınız!
8 4