Diyetinizde kaçamak öğünler bulunmaması için 7 neden!

Diyet yaparken haftanın bir öğününde istediğiniz şeyi yiyebildiğiniz için kendinizi mutlu hissetseniz de aslında bu uygulama pek yararlı değil! Rejiminizde kaçamak öğün uygulamamanızın 7 nedeni!


Diyet yaparken her istediğinizi yiyebildiğiniz bir öğün düşüncesi muhteşem bir fikir gibi gelse de, diyetinizi esnetmemek için birçok sebep var.

İlk bakışta güzel gelen bu fikir, sizi kilo verme amacınızdan uzaklaştırıyor. Kaçamak öğünler, diyet günlerinde sıkı rejime dayanamayıp kendinizi mutfakta, önünüze gelen her şeyi ağzınıza tıkarken bulmanızın sebebi!

Sizin için kaçamak öğünlerin neden diyet planınızda yer almaması gerektiğini araştırdık…
9 1

Kaçamak öğünler sindirim sorunlarına ve şişkinliğe neden olabilir.

Günlerce temiz ve sağlıklı besinlerle beslendikten sonra yediğiniz fast foodlardaki fazla sodyum, şeker,yağ ve zararlı kimyasal maddeler kendinizi kötü hissetmenize neden olur.

Üstelik kaçamak öğünlerle fark etmeden vücudunuzu kısır döngüye sokarsınız.
9 2

Kaçamak öğünlerin en tehlikeli yanı kaçamak günlerine hatta kaçamak haftalarına dönüşme riski!

Tadını unuttuğunuz besinlerin ne kadar lezzetli olduğunu hatırlayıp zor kontrol altına aldığınız yeme alışkanlığınızı tehlikeye atmayın.
9 3

Diyetinizde kendinize izin verdiğiniz 1 öğünlük serbestlik sizi fitness ve zayıflama hedeflerinizden uzaklaştırabilir.

Eğer düzgün uygulayabilirseniz kaçamak öğünler gerçekten saıklı beslenme planınızın bir parçası olabilir ama fazla kilolarından şikayetçi kişilerin bunu başarabileceği pek söylenemez.
9 4