Diyetteyken kendinize söylememeniz gereken 10 şey!

Zayıflamaya çalışıyorsanız bazı düşünceleri mutlaka aklınızdan çıkarmanız gerek! İşte diyet yaparken kendinize asla söylememeniz gereken 10 şey!


Zayıflama çabalarınızı baltayan tek şey yiyecek kaçamaklarınız değil!

Açıkçası, bazı şeyleri kendinize söylemek beyninizi başarısızlığa programlıyor.
Kabiliyetlerimiz hakkında bilinçlice bazı negatif saptamalarda bulunuyoruz ve bu negatif düşüncelerimiz bilinç altına yerleşerek davranışlarımızı kontrol ediyor.

Zararlı olmadığını düşünerek söylediğiniz saptamalarla aslında kendinizi sabote ediyor olabilirsiniz.

Zihninizi diyete adapte etmek ve başarısızlıktan uzak durmak için aklınızdan çıkarmanız gereken düşünceleri derledik.

İşte aklınızdan çıkarmanız gereken 10 şey...
12 1

"Ben her zaman.." ve "Ben hiç.."le başlayan cümleler tam da o bahsettiğiniz davranışı gerçekleştirmenize neden oluyor.

Bu cümleleri sarf ettikten sonra kendinize hakim olamayacağınızı hissedip, kendinizi gerçekleştirmek için bu söylediklerinizi yapıyorsunuz.

Bu sözleri tutmaya çalışmak yerine sağlıklı bir beslenme biçimi ve egzersiz planı edinmek zayıflama hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
12 2

"Duygusal yeme alışkanlığımı değiştiremem." diyenlerden biriyseniz, sizin probleminiz zor bir dönemden geçerken, gerçekten çok yemek yediğinize inanmıyor olmanız.

Yapılan araştırmalar şekerli ve bol yağlı yiyecek tüketimi ve stress arasında bir bağlantı olduğunu kanıtlıyor.

Her zaman yaptığınız gibi kendinizi kötü hissettiğinizde ve zor bir günden sonra, bisküvilere saldırmak yerine kendinize "Duygularım yeme alışkanlığımı kontrol edemez. Sağlıklı seçimler yapabilirim." cümlelerini söyleyin.

Kitap okumak, arkadaşlarınızla yürüyüş yapmak gibi dikkat dağıtıcı aktiviteler de sizi rahatlatıp mutfaktan uzak durmanızı sağlayabilir.
12 3

"Sağlıklı beslenmek için vaktim yok." cümlesini söyleyin ve bilinçaltınız bu düşünceleri gerçeğe dönüştürsün!

Kendinizi suistimal ettiğiniz bu cümleler sağlıklı beslenmek için zaman harcamanıza engel olan düşüncelerden.

Dr.Narasimhan, sağlıksız alışkanlıklarınıza devam ederken vakitinizi diğer şeylerle doldurabileceğinizi ve zamanınızı etkili kullanamayacağınızı belirtiyor.

Bu negatif düşünceleri "Sağlıklı bir beslenme planı için kendime vakit ayırabilirim. Benim sağlığım önemli ve önemli şeyler için zaman yaratabilirim" gibi pozitif düşüncelerle değiştirin.
12 4