Doğruluğu kanıtlanmış sağlık deyimleri!

Sıkça duyduğumuz deyimlerin sağlık için olanlarını uzmanlar sizin için araştırıp tastikledi...


Küçüklüğümüzden beri etrafımızdan sıkça duyduğumuz bir sürü deyim var.

Doğruluğu ve yanlışlığını biz aramızda tartışırken uzmanlar işe koyuldu ve sağlık ile ilgili olanları araştırdı.

Bakın en çok duyduğumuz sözlerin doğruluğu ne kadar...
10 1

' Sıkıntan öldüm! ''

Londra'da yapılan araştırmalara göre yüksek düzeydeki sıkıntılarından şikayetçi olan insanların kalp krizleri ve kalp hastalıklarından ölmesi olasılığını çok yüksek olduğu ortaya çıktı.

25 yıl süren çalışmada 7.500 kişi takip edildi. Aralarında stres ve sıkıntı çekenlerin öldüğü ve ölüme yatkın olduğu açıklandı.

Sıkılma duygusuyla depresyon ve uyuşturucu kullanımlarının da arttığı, ve kötü sağlık risklerinin gün yüzüne çıktığı görülüyor.

10 2

'' Günde bir elma doktoru uzak tutar.''

Bu söz inandırıcı olmayacak kadar basit geliyor olabilir ama elmanın sağlık için yararlı olduğu uzmanlar tarafından kanıtlandı.

İngilizlerin 2013'te yaptığı bir çalışmada 50 yaşın üzerindeki tüm yetişkinlerin reçetelerine günde bir tane elma yazıldı.

Araştırmanın ortaya çıkardığı gerçekle ölümcül inmeler, kalp krizi ve kardiyovasküler ölümlerde gecikmeler olduğu gözlemlendi.
10 3

'' Erken yatmak ve erken kalkmak bir adamı sağlıklı, varlıklı ve akıllı yapar.''

2.000 gencin üzerinde yapılan araştırmalarda geç yatma alışkanlıkları olanların, erken yatanlara göre daha fazla obez olma olasılığı olduğu kanıtlandı.

Uzmanlara göre gençlerin 04:00'den sonra yatma alışkanlığı varsa gece yemek yemeleri doğru orantıda artıyor. Bu sebeple de kilo alıyorlar.
10 4