Doktorların hergün yapmanız için verdiği tavsiyeler!

Her gün yaparsak bize çok faydası olacak doktor tavsiyeleri...


Ünlü doktorlar Travis Stork, Jim Sear, Andrew Ordon, Jennifer Berman, Rachel Ross ve Jennifer Ashton'ın birlikte yaptıkları The Doctors televizyon programında sağlık konusunda birbirinden faydalı bilgiler veriliyor.

Alanlarında oldukça başarılı olan bu doktorlar her gün kendi sağlıkları için neler yaptıklarını anlatıyor, size de günlük yapmanız gerekenleri söylüyorlar.

İşte onlardan birkaç tavsiye...
8 1

Doktorlar her sabah uyandığınızda tuzlu bir burun speyinden iki damla sıkmanızı öneriyor.

Bu sayede hem burnun iç kısımları nemlenir hem de tıkanıklıklar, alerjenler ve diğer tahriş edici sorunlarınız ortadan kaybolur. Bağışıklığınızın artmasını sağlayan burun spreyi, özellikle virüsler vücudunuzu istila etmeye çalıştığında bariyer görevini üstlenir.
8 2

Günde 100 şınav çekilmesi doktorların tavsiyesi…

Bu ilk duyulduğunda kulağa çok büyük bir rakam gibi geliyor olabilir ama 20 kereden 5 tekrar yapmak sizin işinizi oldukça kolaylaştırır.

Eğer şınav konusunda hiç tecrübeniz yoksa ilk başladığınızda dizlerinizin üzerinde deneyin ve yapabildiğiniz kadar yapın. Şınav sayınızı 2, 5, 7 şeklinde günden güne daha fazla arttırın…
8 3

Bir şükran listesi hazırlayın ve güne başlarken de gün sonunda da bu listeyi hissederek okuyun.

Bu ruhunuz için güzel bir arınma yaşatır. Bu sırada internetten açacağınız bir meditasyon müziği de daha fazla rahatlamanıza ve zihninizi boşaltmanıza yardımcı olabilir. Aşk, sağlık, para neyi yazmak istiyorsanız yazabilirsiniz listenize. Bu sayede daha sakin bir uyku uyuyp daha mutlu uyanabileceksiniz.
8 4