Her gün tüketmemiz gereken 5 besin



Dönemsel olarak diyet yapmayın, sağlıklı beslenin! Böylece asla kilo sorunu çekmezsiniz ve plaj sezonu yaklaşırken diğerleri gibi telaşa kapılmazsınız. Bunun en kolay yolu günlük öğünlerinize bazı maddeleri dahil etmek... Bu maddeler de elbette doğal gıdalarda saklı. Onları bulmanıza yardımcı olalım.
7 1


Bunu asla unutmayın: Kırmızıysa mükemmeldir!

Meyve ve sebzelere kırmızı rengini veren likopen maddesi özellikle karnımızdaki sistemleri korumakta benzersiz bir doğal maddedir. Bu dönemde domatesin alternatifiyse kirazlar... Bir bardak domates suyu, sekiz kiraza denktir.
7 2


Bir kase yulaf gevreğiyle bütün gün açlık seviyenizi kontrol edebilirsiniz. İçinde karbonhidrat var, fakat lif oranı son derece yüksek olduğundan şeker salınımı yavaş ilerliyor. Bunun bir başka anlamı daha var. Yarım kase yulafın içindeki 10 gram protein, vücudun enerji ihtiyacına göre yakılıyor. Gerçek bir diyet mucizesi! Yerine keten tohumu tercih edebilirsiniz. Sabahları meyveyle, ara öğünlerde yoğurtla tüketebilirsiniz.
7 3


Önce bir konuyu netleştirelim: Ceviz bir çerez değildir! Somon balığından daha fazla Omega3, kırmızı şaraptan daha fazla polifenol (enfeksiyon giderici bir madde) ve tavuktan daha fazla protein içerir. Yani egzersiz yaptıktan sonra ceviz yerseniz, kaslarınızın iyileşme sürecini hızlandıracaktır. her gün yedi tane yiyin. Ceviz yoksa fındık ve badem de tüketebilirsiniz.
7 4