Dove'dan kadınlara mesaj: Güzel hissetmek elinizde!

Dove, 66 ülkede paylaştığı yeni Dove: Bant Projesi ile kadınları kendi iç seslerini dinlemeye davet ediyor.

Dove'dan kadınlara mesaj: Güzel hissetmek elinizde!

Güzelliği kalıplara sıkışmış bir klişe olarak sunmak yerine özgün güzelliğe değer veren Dove, Türkiye de dahil olmak üzere toplam 66 ülkede lansmanını gerçekleştirdiği yeni Dove: Bant Projesi ile güzelliğin özgüven kaynağı olduğuna inanıyor.

Güzellik kavramının herkesin içinde hissettiği duygu ile şekillendiğini savunan Dove, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla kadınlara hep aynı mesajı verdi: “kendini güzel hissetmek senin elinde”. 

Her kadının kendi güzelliğiyle gurur duymasını ve güzellik kavramını içinden geldiği gibi yeniden var etmesini sağlayan Dove böylece, kadınlara sahip oldukları potansiyeli hatırlatmak üzere yola çıktı.

Son yıllarda güzellik ile ilgili yapılan projeler arasında,  en etkileyici olanlarından biri Dove’un  “Gerçek Güzellik Çizimleri” oldu.

Kadınların kendilerini nasıl gördükleri ile başkalarının onları nasıl gördüğü arasındaki farkı, çizilen eskizler üzerinden çarpıcı bir şekilde ortaya koyan bu video aslında kadınların kendilerine ne kadar haksızlık ettiğini de göz önüne serdi.

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer “Dove olarak dünyadaki tüm kadınlara kendi güzellikleri konusunda farkındalık yaratmayı hedefledik çünkü biliyoruz ki kadınlar kendilerini güzel bulduklarında, kendilerini daha mutlu ve özgüveni yüksek hissediyorlar, bu da yaşamlarında büyük ve olumlu bir değişime yol açıyor” dedi.

ekran-resmi-2014-04-16,-11.20.48-am.png

Dove’un 20 ülkede toplam 6400 kadınla birlikte gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre dünyadaki kadınların yalnızca yüzde 4’ü kendini güzel hissettiğini söylüyor. Türkiye’deki kadınların ise yalnızca yüzde 13’ü kendilerini tam anlamıyla “güzel” olarak tanımlıyor. Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer bulgu ise Türk kadınının güzelliğin anahtarını mutlulukta görüyor olması. Güzelliğin sadece fiziksel değil, iç güzellikle birlikte bütünsel bir olgu olduğunu söyleyen Türk kadınlarının yüzde 77’si ise kendilerini gerçekten mutlu hissettikleri ve hayatlarından tatmin olduklarına inandıkları zaman kendilerini güzel bulduklarını belirtiyor.

Dove: Bant Projesi

Dove, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği son araştırma ile kadınların hisleri ve dış görünümleri arasındaki önemli ilişkiye dikkat çekiyor. Kadınların dış görünümleri ve özgüvenleri üzerine yaklaşık 30 yıldır çalışmalar yapan New York Times’ın en çok satan yazarlarından Psikolog Dr. Ann Kearney-Cooke rehberliğinde güzellik üzerine bir deney yapıldı. Dove: Bant Projesi olarak adlandırılan çalışma ile kadınlara,  içlerindeki güzelliği, kendilerine olan özgüveni ve kendilerini ışıltılı hissetme gücünü keşfetmelerine yönelik bir deneyim yaşatıldı. 

Bu proje için Dr. Kearney-Cooke, katılımcılardan iki hafta boyunca özel olarak üretilmiş ve kendilerini daha güzel hissetmelerine yardımcı olacak bir “güzellik bandı” takmalarını ve hissettiklerini her gün video ile bir günlüğe kaydetmelerini istedi. Araştırma sonucunda söz konusu güzellik bandının kadınların özgüvenlerini artırmada ve özel yaşamlarını tahmin edemeyecekleri şekilde değiştirmede önemli bir rol oynadığı görüldü. Dove: Bant Projesi sonunda “güzellik bandının” aslında hiçbir aktif madde içermediği, sıradan bir bant olduğu ve aslında kadınların sadece güzel olduklarına inanmalarının, kendilerini güzel hissetmeleri için yeterli olduğu gerçeği ortaya çıktı. 

Dr. Kearney-Cooke, “Bir kadın kendini güzel hissettiğinde, mutluluk ve güvenle ışıldar. Bu çığır açan güzellik deneyi, güzel hissetme gücünün kişinin içinde var olduğunu göstermek üzere kurgulandı” dedi.

ekran-resmi-2014-04-16,-11.33.05-am.png

Dove: Bant Projesi filmi,  özgüvenin kadınların hayatındaki birçok şeyi nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Deney, kadınların dış görünümleri konusunda kendilerine daha fazla güvenmeye başladıkça, kişisel ilişkilerinin de geliştiğini ve günlük hayatlarında daha iyimser bir bakış açısına sahip olduklarını da ortaya koyuyor.

Şükrü Dinçer; “Dove: Bant Projesi filmiyle, olumlu bir ruh hali ve pozitif bakış açısının kadınların kendilerini daha güzel hissetmelerine yardımcı olabileceğini göstererek, tüm kadınlara ilham vermek ve kendileriyle ilgili görüşlerini değiştirmelerine yardımcı olmayı umuyoruz” dedi.

Dailymotion.com/DoveTurkiye ya da Facebook.com/DoveTurkiye sayfasından Dove: Bant Projesi filmini izleyebilir ve #güzellikdediğin hashtag’i ile sohbete katılabilirsiniz.

Yorumlar