Dr. Ömür Tekeli'den vücudunuzu sonbahara hazırlayan tavsiyeler!

Tepeden tırnağa sonbahar hazırlığına ne dersiniz? Yazın sıcak günlerinden sonra soğuk ve nemli sonbahar için hazırlık zamanı geldi çattı!


M-Onep Etiler Kliniği Dermatoloğu Dr. Ömür Tekeli, sonbahara özel cilt bakım tavsiyelerinde bulunuyor!

Güneşli saatlerden geriye kurumuş ve lekeli bir cilt, abur cubur yemeden kaynaklı kilolar, yıpranan saçlar kaldı.

Yeniden takım elbise giyme, form tutma ve canlanma vakti geldi. Tepeden tırnağa sonbahara hazırlanmaya ne dersiniz?
10 1

Son yıllarda yüzünden önce ellerine özen gösteren kadınların ve hatta erkeklerin sayısı giderek artıyor. Şu anlaşılmıştır ki eller yüzümüze göre ya da vücudumuzun güneş görmeyen bölgelerine göre daha hızlı yaşlanmakta; belirgin olarak nemsiz ve lekelenme problemleriyle karşı karşıya kalmaktadır.

Sıvı sabunların kullanımının artması ve kışın soğuğa maruz kalınması ellerde savunma kalkanlarımızı ortadan kaldırmakta pullu hassas bir deriye dönüşümlerini kaçınılmaz kılmaktadır.

Aynı sebepten ellerde lekelenme problemleri daha kolay oluşmaktadır. Polikliniğimize lekelerini gidermem için başvuruda bulunan hastalarımın % 60 inin kadın % 40’nın ise erkek olduğunu söyleyebilirim.
10 2

Çoğu hastamın lekelerle uğraşmam gereken ayların kış ayları olduğunun bilincinde olduğunu söyleyebilirim.

Ancak şu dönemde güneş yavaş yavaş etkisini azaltmaya başladığında bizlere başvuran hasta sayısı oldukça fazla ve bu konuda sıklıkla q anahtarlı Nd: YAG lazerleri(revlite-medlite) ve fraxel lazeri bir kaç seans olacak şekilde kullanarak yepyeni lekesiz bir Deri elde edebilmemiz mümkün.

Bu yöntemlerle hem lekeler giderilebilmekte hem ciltteki ince kırışıklıklar azaltılabilmekte hem de yaz aylarında eski lekelerin daha da büyük lekelere dönüşmesi engellenebilmektedir.
10 3

Yaz boyu kuruyup yıpranan ayaklarımızı da sonbahara hazırlıyoruz. Kış aylarında kapalı kalacak ve kuruma, nasırlaşma problemlerinin daha sık yaşandığı aylara bakımlı girmemiz sorunların oluşumunu geciktirecektir.

Bunun için sıklıkla konsantrasyonu % 20’yi bulan üreli kremler ile bakımlar ve profesyonel ayak bakımları oluşmaya başlamış olan tüm hasarları geriye döndürmeye yetecektir.
10 4