Dr. Travis Stork'tan diyet tavsiyeleri!

Dr. Travis Stork kilo verme konusunda doğru bilinen yanlışları açıklıyor! Yeni araştırmaların ortaya koyduğu sağlıklı beslenme bilgileriyle sağlıklı kilo verin!


Yapay tatlandırıcılar kilo almanıza neden olur mu? Hiç yağ içermeyen diyetlerden kaçınmalı mısınız?

Bugüne kadar doğruluğu kesin olmayan, kulaktan dolma bilgilerle sağlıklı beslenmeye ve kilo vermeye çalıştık. Yapılan son araştırmalar ve bilimsel çalışmalar geçmişte yaptığımız birçok beslenme yanlışını gün yüzüne çıkardı.

Amerika'nın ünlü televizyon şovu "Doktorlar"ın sunucularından Dr. Travis Stork'un anlattıkları diyet yanlışlarınızı düzeltecek!
9 1

Uzun bir süre bilim adamları doymuş yağların kalp rahatsızlıklarının en büyük etkeni olduğuna inandı. Fakat doymuş yağların kalbimizi tehdit ettiği görüşü derinden sarsıldı.

Doymuş yağ üzerinedeki güncel kanı, LDL kolesterol denilen kötü kolesterolünüzü yükseltirken aynı zamanda iyi kolesterol seviyesini gösteren HDL kolesterol seviyesini de yükseltiyor ve trigliserit seviyesini düşürüyor. Yani, doymuş yağların sağlığınız üzerine hem olumlu hem de olumsuz etkileri bulunuyor.
9 2

Doymuş yağların sağlığınız için daha iyi bir tercih olup olmadığı neyle kıyasladığınıza göre değişir.

İnsanlar doymuş yağlar yerine balık, badem, avocado gibi besinlerde bulunan sağlıklı doymamış yağları tüketmeyi tercih ettiklerinde kalp sağlıkları için daha faydalı oluyor.

Fakat doymuş yağları basit karbonhidratlar, trans yağlar ve diğer sağlıksız besinlerle değiştirdiklerinde sağlıkları için zararlı bir tercih yapmış oluyorlar.
9 3

Birçok beslenme uzmanı yağsız süt ürünlerinin tüketilmesini öneriyor. Fakat gittikçe gelişen bir düşünceye göre, yağlı süte bir şans daha vermeliyiz.

Bunun nedeni ise, kahvaltılık yulaf gevreğinizin üzerine yağsız süt döktüğünüzde çok miktarda karbonhidrat tüketip çok az miktarda protein tüketmeniz.
Fakat yağlı süt tercih ettiğinizde eşit oranda protein ve karbonhidrat tüketmiş oluyorsunuz.

Ayrıca normal sütün içinde daha fazla yağ bulunduğu için daha az karbonhidrat tüketmiş oluyor ve bu sayede iştahınızı kontrol edebiliyorsunuz.
9 4