Dudak kalemi en iyi nasıl kullanılır?

Son dönemin en popüler makyaj malzemesi dudak kalemlerini nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz? Sizler için dudak kaleminin en iyi nasıl kullanıldığını araştırdık!


90'lı yıllarda altın çağını yaşayan dudak kalemleri geçtiğimiz 20 yıl boyunca uzak durulması gereken makyaj malzemelerinden biri ilan edilmişti.

Kardashian ailesinin en küçük üyesi Kylie Jenner sayesinde dudak kalemleri ihtişamlı günlerine geri dönüyor! Geçtiğimiz haftalarda nude kalemlerle makyaj yapıp dudaklarını olduğundan büyük gösteren Jenner, tüm kadınların ilgisini yeniden dudak kalemlerine yöneltmesini sağladı!

Makyaj çantamızda yıllar sonra hak ettiği yeri tekrar kazanan dudak kalemlerini inceledik. İşte dudak kalemiyle makyaj yapmanın incelikleri…
7 1

Makyaj artistleri, kullanmak istedikleri ruj tonunu bulamadıklarında dudak kalemini, üzerine ruj ya da parlatıcı uygulamadan tek başına kullanıyor.

Makyaj artisti Rachel Goodwin, genellikle dudak kalemlerini mat ve kadifemsi bir görünüm elde etmek için tek başına kullandığını belirtiyor.

Goodwin, ayrıca kullanmadan önce dudak kalemlerini açanızı öneriyor, bunun sebebi ise dudak kalemlerinin içerisinde bulunan balmumunun zamanla donup katılaşması.

Kullanmadan önce dudak kalemini açtığınızda uygulaması daha kolay oluyor ve istediğiniz rengi elde edebiliyorsunuz.
7 2

Dudak kalemi uygularken dudaklarınızı şekillendirin. Eğer ince dudaklara sahipseniz ya da üst dudak çizginiz pek belirgin değilse küçük dokunuşlarla dudaklarınızı biçimlendirmek oldukça kolay.

Makyaj artisti Sandy Linter, doğal dudak çizginizi takip etmenizi ve yalnızca ufak dokunuşlarla çizginin dışına çıkmanızı öneriyor.

Dudaklarınızı biçimlendirmek için her zaman dudak renginizle aynı tonda kalem kullanın ve uyguladığınız çizgileri dudak fırçasıyla dağıtın.

Kısa çizgiler çekerek dudağınızın dış hatlarını belirginleştirin ve bu uygulama sırasında simetriyi kontrol edin.
7 3

Birçok insanın dudakları iki farklı renkte oluyor. Dudak kalemi seçerken dudaklarınızın koyu kısımlarına göre renk belirlemelisiniz.

Dudaklarınız tek renk olduğunda rujunuzu uygulayabilirsiniz.
7 4