Dünya Savaşları’nda Kadın Casuslar

Yazar Ann Kramer’in Dünya Savaşlarında Kadın Casuslar başlıklı kitabı İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda!

Dünya Savaşları’nda Kadın Casuslar

İş Bankası Kültür Yayınları, araştırma- inceleme türündeki Dünya Savaşları’nda Kadın Casuslar başlıklı yeni kitabını okurların beğenisine sunuyor. Yazar Ann Kramer’in kaleme aldığı kitapta dünya savaşlarında görev yapmış ve isimleri hak ettikleri ölçüde anılmayan kadın casusların hikâyeleri anlatılıyor.

Popüler yayınların ve sinemanın vamp ya da saf tipler olarak klişeleştirdiği kadın casusların, aslında, savaşlar sırasında kendilerini ciddi tehlikelere atarak çok önemli roller üstlendiğini gözler önüne seren kitap, işgal altında casusluk yapan kadınların, düşman hatlarının gerisinde deneyimledikleri maceraların ve başarıların izini sürüyor.

Ann Kramer’in ciddi bir arşiv çalışması ve araştırma süreci sonrası yayına hazırladığı kitap çevirmen Tülin Er tarafından Türkçeleştirildi. İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayınlanan kitabın editörlüğünü ise Devrim Çetinkasap üstlendi.

Yazar Hakkında:

Londra’da doğan ve eğitimini yine Londra’da tamamlayan Ann Kramer, BBC’de ve çeşitli yayınevlerinde uzun yıllar editör olarak çalışmıştır. Tarih alanında, özellikle de kadınların tarihteki yeriyle ilgili araştırmalarını kitaplaştırdı. Anne Frank, Mandela, Aquitaine’li Eleanor biyografileriyle tanınmaktadır. Ann Kramer, elliye yakın eser sahibidir ve Hastings’te yaşamaktadır.

Yorumlar