Şefler zayıf kalmanın sırrını paylaşıyor!

Dünyanın en iyi şefleri bu kadar lezzetli yemekler yaptıkları halde nasıl ince kalmayı başarıyor? En önemli sırlarını sizin için çaldık.


Sürekli dört bir yanınız lezzetli yiyeceklerle donatılmış olsaydı siz ne yapardınız? 200 kilo olurdum diyor olabilirsiniz, biz de öyle diyoruz. Ama dünyanın en iyi şefleri fit görünümlerini koruyabiliyor.

İşte şefler ve sırları…
9 1

Şef Cat Cora, 20 dakikanın doymak için yeterli olduğunu söylüyor. 20. dakikadan sonrası ya bitirmek için kendini mecbur hissetmekten ya iştahtan ya da benzeri sebeplerden kaynaklanıyor. Oysa 20. dakikada durup biraz beklendiğinde gerisinin fazla olduğunu kişi hissedebiliyor.
9 2

Ünlü şef Thomas Keller İilk lokmanın son lokmadan daha lezzetli olduğunu biliyor.
Keller, tıka basa doymayı değil hala yemek isterken durmayı bilmek gerektiğini söylüyor. Bunu da şu şekilde açıklıyor; ' Bir porsiyon yemeğin en zevkli kısmı ilk dört lokmadır. İlk lokmada yemeğe giriş yaparsın, ikinci lokmada tadını alırsın, üçüncü ve dördüncü lokmada lezzetten aldığın zevkin doruğuna ulaşırsın.'
9 3

Hamur işlerinde uzman ve 13 kilo vermiş bir şef olan Jacque Torres, eğer canı çok fazla baget ekmek ve peynir istiyorsa, onu yemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü insanın istediği şey daima aklında kalır ve önce sağlıklı bir yemek yese de ardından canının istediğini yiyerek planladığının iki katını yemiş olur.Bunun için canınız gerçekten bir şeyi çok yemek istiyorsa onu yiyin ancak, günün geri kalanını ona göre dengeleyin.
9 4