ELMAELMA iftar menüsü!

Ayran Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı aşurelik buğday, 4 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı nohut, 1 çorba kaşığı nane, 6 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz

Tarifi

Yıkanmış buğday ve nohutu pişirmeden önce ıslatın. Tencereye dört su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu iki su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.
6 1

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Malzemeler

500 gr asma yaprağı, 2 su bardağı dolmalık pirinç, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 soğan, 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 2 tatlı kaşığı kuşüzümü, karabiber, nane, tuz

Tarifi

Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. Bir-iki dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. İki su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Sarmaları servis tabağına alıp üzerine bir kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
6 2

Fırında Et

Malzemeler

1 kg kemikli kuzu eti, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin, 1 tatlı kaşığı salça, tuz

Tarifi

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. İki su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.

Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.
6 3

Ekmek Kadayıfı

Malzemeler

1 ekmek kadayıfı ekmeği, 1500 gr toz şeker, 1250 ml su, 500 gr kaymak

Süslemek için; Toz Antep fıstığı

Tarifi

Tavada 200 gr şekeri kısık ateşte karamelize oluncaya kadar pişirin. Daha sonra su ve kalan şekeri ekleyip, ekmekle birlikte kaynatın.

İkiye kestiğiniz ekmeyin bir diliminin üzerine kaymak sürüp, diğerini üzerine kapatın. Dilimlerin üzerini Antep fıstığı ile kaplayın ve servis edin.
6 4