Mutlu bir dünya için yapmanız gerekenler!

Dünyayı iyileştirmek sizin elinizde...


Hepimiz, dünyanın daha yaşanabilir bir yer olması için biraz daha sevgiye ihtiyacı olduğunun farkındayız. Yapacağınız küçük nazik hareketler ne yazık ki savaşları ve kavgaları durdurmaz belki ama iyi niyetin ve sevginin yayılmasına yardımcı olabilir.

Siz başkalarını mutlu ettiğinizde, onlar da başkalarını mutlu edebilir. Ve aslında gerçek 'saadet zinciri' diye para tuzaklarına değil, buna denir.

İşte sizin için küçük insanlık için büyük 7 adım…
9 1

"İyi hissetmek istiyorsan, iyi şeyler yap" sözünün ne kadar doğru olduğunu biliyoruz. Bunun için en iyi seçenek hayırseverlik işleri. Her gününüzü ya da yüklü miktarda paranızı buna ayırmanıza gerek yok ancak birçok kişinin yaptığı küçük şeyler ortaya koca bir iyilik çıkartabilir.

Gönüllü olarak katılacağınız dernekler, ihtiyacı olanlara yardım etmek, doğa için bir şeyler yapmak kendinizi daha iyi hissettirecektir. Gandhi'nin de dediği gibi "Dünyada görmek istediğiniz değişikliğin kendisi siz olun."
9 2

Nazik ve saygılı olmak aslında insan olmanın gerektirdiği en büyük özelliklerden biri. Tanımadığınız biriyile yüz yüze geldiğinizde gülümsemek, yol vermek, kapı tutmak, 'siz'li konuşmak gibi küçük ama önemli hareketlerin dünyamızdan yok olmasına izin vermeyin. Herkes birbirine değerli olduğunu hissettirse fena mı olur?

Kibar olmak bir davranış şekli değil, yaşam biçimi olmalı...
9 3

Akrabanız ya da komşunuz, mutlaka tanıdığınız yaşlı kimseler vardır. Sizin için sıradan olan herhangi bir iş onlar için oldukça meşakkatli olabilir. Onun yerine market alışverişine siz gitmeye ne dersiniz? Tabii yalnızca tanıdığınız yaşlılara yardım edeceksiniz diye bir kısıtlama olmadığını da unutmayın.
9 4