Düşman sandığınız dostlar!

Diyet yaparken uzak durduğunuz yiyeceklerden zararlı olmayanlar...



Lezzetli ne kadar yiyecek varsa genellikle diyet boyunca hepsini yasak olarak biliriz. Şimdi size güzel bir haberimiz var; 'Düşman' katagorisine soktuğumuz bazı yiyecekler aslında bizim için faydalı ve diyetimize uygun. Tabii ölçüyü kaçırmazsak!
7 1

Yerfıstığı ezmesi


Yüksek yağ oranı nedeniyle yerfıstığı ezmesi reyonunun önünden bile geçmek istemeyiz. Ancak şaşırtıcı bir şekilde bir çay kaşığı fıstık ezmesi sadece 30 kaloridir.

Peki bizim için neden faydalıdır? Araştırmalar gösteriyor ki; yerfıstığı ezmesi kötü kolesterolü ve trigliseridi düşürerek kalbe fayda sağlıyor.

Yulaflı bir kekin üzerine bir çay kaşığı fıstıkezmesi sürererek ortalama 150 kalorilik sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.
7 2

Pizza


Hemen heyecanlanmayın! Koca yağlı bir pizzadan bahsetmiyoruz. Evde yapılmış kepekli bir pizza, hem karbonhidrat, hem sebze hem de proteini bir araya getirerek aslında oldukça sağlıklı bir yiyecek oluşturur.
7 3

Bira


Biranın göbek yaptığı doğru ama bir bardak bira bir bardak şaraptan çok daha sağlıklı, özellikle kalp krizi riskine karşı.

2003'te yapınlanan Wisconsin Üniversite'sinin yaptığı araştırma, siyah biranın kan pıhtılaşmasını önlemekte aspirin kadar etkili olduğunu gösteriyor.
7 4