Duygusal ve zihinsel detoks nasıl yapılır?

Ayurvedik Yaşam Eğitmeni Ebru Şinik, yaşam kalitesini yükseltecek, uygulaması son derece basit günlük rutin önerilerde bulundu.

Duygusal ve zihinsel detoks nasıl yapılır?

Meditasyon konusunda dünyanın en iyi eğitim merkezlerinden ABD California -  Chopra Üniversitesi meditasyon eğitmenlerinden Ebru Şinik, Sertrans Logistics 25’inci Yıl Söyleşileri’nde “ Ruh-Beden ve Zihin Sağlığı” üzerine bir konuşma yaptı. Şinik, duygusal ve zihinsel detoks için altın değerinde tüyolar verirken, katılımcılara mutlu olmanın, hayatı düzene sokmanın ve yaza enerjiyle girmenin anahtarının öncelikle doğru nefes almak, meditasyon yapmak ve bunu günlük rutine katmak olduğunu söyledi.

Yaşam kalitesini yükseltmek, yaza yenilenerek girmek için 5 TÜYO:

1.   Sabah kalkıldığında, ilk olarak dil üzeri, dil spatulası veya dil üstü fırçası ile temizlenmeli, ardından bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı organik elma sirkesi ya da limon&bal eklenerek içilmeli.

2.   Günde iki defa yarım saat meditasyon yapılmalı.

3.   Özel bir spor ya da nefes alma tekniği uygulamıyorsak, gündelik hayatımızda sadece burnumuzdan nefes alıp vermek gerekiyor. Ağzımızdan aldığımız her nefeste yaşam enerjimiz düşer. Ağzımız yemek yemek için, burnumuz ise nefes almak için yaratılmıştır.

4.   Haftada en az iki kere plates, yoga, yüzme gibi omurilik sağlığımıza yönelik fiziksel bir aktivitenin yapılması çok önemli.

5.   Özellikle bilgisayar masası başında otururken kan dolaşımı bozukluğu ve varis, selülit gibi muhtelif rahatsızlıkların oluşmaması için diz kapağı ve kalça hizasının eşit olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bunun için ayak destek ünitelerinin kullanılması çok yararlı.

ayuver.jpg

Yorumlar