Bu yazıyı 11 kilo daha zayıf bir Ece yazıyor!

Bu yazıyı yazmak için biraz bekledim çünkü tam olarak ne yazacağımı bilemedim. Evet, 1 ayda 11 kilo verdim ve bu büyük bir değişim, özellikle de benim için...

Ece Çavuşoğlu

Bu yazıyı yazmak için biraz bekledim çünkü tam olarak ne yazacağımı bilemedim. Evet, 1 ayda 11 kilo verdim ve bu büyük bir değişim, özellikle de benim için. Şu anda hedeflediğim yolun yarısındayım, önümde  aşmam gereken daha çok engel var. 

Evet, belki canım abur cubur atıştırmak istiyor olabilir ama diyete başladığımdan beri 1 ay geçti. Mutluyum, huzurluyum ve tam 11 kilo daha zayıfım! Diyete başlarken 1 ayda 11 kilo verebileceğimi hiç düşünmemiştim, çünkü daha önce defalarca diyet yaptım ve ilk iki haftada 4 kilo verip diğer haftalar vücudumla mücadele ederek geçerdi. Şimdi ise diyetimin 5. haftasındayım ve tartıdaki sayılar belki daha yavaş aşağıya iniyor ama ben hala zayıflıyorum! Bazen iki günde bir 800 gr. vermiş oluyorum, bazen de tartıda 3 günde yalnızca 200 gr. değişiklik oluyor ama bedenim sıkılaşıyor, ve zayıflamaya devam ediyorum… 

Bu mucizeyi tabii ki Bütünsel Beslenme Danışmanım Bersu Ekinci’ye borçluyum. Onunla bu maceraya başlarken beslenme alışkanlıklarımı değiştirip daha sağlıklı seçimler yapmayı hedeflemiştim, hayatta en çok sevdiği şeyler patates kızartması, mayonez ve cips olan ben her gün  kişisel bir zaferi kutluyorum! Haftanın 6 günü ofisteyim ve  yemeklerimi evden getiriyorum. Akşamları yorgun argın eve gelip, üstümü bile değiştirmeden hazırladığım yemekleri sabah kapıdan çıkarken evde unuttuğum oluyor. Böyle durumlarda eski Ece, yemekhanedeki yemeklere saldırırdı, pilav, makarna ne varsa bir güzel mideye indirirdi. Bunun yerine sabah ofise gelmeden markete uğrayıp, salata malzemelerini, ton balığını, bademini alıp işe koşturan, öğle arasında da yemeğini hazırlayan bir Ece var. Belki inanmayacaksınız ama bir defasında ofisin yemekhanesinde sebze çorbası bile pişirdim! 

Çalışmaya başladığım günden beri bütün günlerim bilgisayar başında, muhteşem vücudu olan şarkıcıların, dünyaca ünlü modellerin haberlerini yaparak geçti. Ekranda Victoria’s Secret modellerinin yüksek çözünürlüklü görsellerini incelerken aklımdan geçen tek şey nasıl bu kadar kusursuz olabildikleriydi. Kim Kardashian’ın kalçaları bu kadar genişken, karnı nasıl bu kadar düz olabiliyordu? ‘Aman canım onlar estetik operasyon harikası’ dediğinizi duyar gibiyim ama size işin arka yüzünün bir ameliyattan daha fazlası olduğunu söyleyebilirim. Evet onların mutfaklarında yemeklerini pişiren özel aşçıları olabilir, ama o aşçıya  ‘Şekerim öğlen bana koca bir tabak fettucini alfredo, yanına da çikolatalı pasta yapar mısın?’ diyebilirler ama bunu yapmak yerine haşlanmış sebze, et ve sağlıklı karbonhidratları tercih ediyorlar. Victoria’s Secret’ın ünlü modellerinin çoğu günde 2 saat düzenli spor yaptıklarını belirtiyor.

Peki koltuğa kurulup kucağımızda laptop, 1 sezonluk diziyi arka arkaya izlerken biz ne yaptık? Küçük bir kase kinoalı salata mı yedik? Bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz ama madem kendimi ‘bakın nasıl sağlıklı beslenerek zayıflıyorum’ diyerek ortaya attım o zaman sizin için itiraf edeyim: Üniversitedeyken tüm 4 senenin en önemli dersi salı günü saat 12’de olmasına rağmen giyinip hazırlanıp okula gitmek yerine, en yakın markete gidip bütün sevdiğim abur cuburları alıp, kendime mükellef bir kahvaltı hazırladım. Akşam olana kadar yataktan kalkmadan, sürekli tıkınarak film-dizi izlerdim. Bu ‘keyifli’ alışkanlık üniversiteden sonra da devam edince genel kültürümle birlikte midem de acayip gelişti, bir defasında 11 dilim pizza yemeyi başardım! 

Asıl şenlik Murat’la birlikte olmamla başladı, yıl 2011 ben 70 kilo civarında bir inip bir çıkıyorum ama bir parça boydan kurtardığım dönemler. Yazın sahilde oturalım diyoruz, bakkaldan içecek birşeyler alacağız ben tabi 15 dk. cips standının önünde 'Acaba bu akşam ketçaplı alıp bir değişiklik mi yapsam?’ diye düşünüyorum. Kolay karar verebilen bir insan değilim, Murat da beklemekten pek hoşlanmaz bir gün benim cips seçmemi beklerken bana ikisini de alsana dedi; iyilik mi yaptı kötülük mü belli değil. O günden sonra ben her akşam elimde 3 cipsle sahildeki yerimi aldım. Murat zaten böyle şeylere alışık değil, benden önceki sevgilisi 45 kilo, çocuk elimdeki cipsleri gördükçe şok geçiriyordu. Sonunda bir gün kucağımda sarmaladığım paketlerden birini çekip aldı. Aslında o gün aklımın başıma gelmesi gerekirdi, ama ben hiç utanmadan sevgili cips paketimi Murat’tan geri alıp yemeye devam ettim. Bir süre sonra maalesef Murat da cipslerime alışınca, sempatik bir göbek sahibi oldu. 

Şu anda 12 Mart 2017, ben 73.5 kiloyum ve cips yemiyorum. Murat’la nişanlandık, artık evlilik hazırlıkları yaptığımız bu dönemde işe zayıflamaya çalışarak başladık. Bu ay kendime 2 hedef koydum Murat’ı da diyete başlatmak ve vücudumu şekillendirmek. Bir ay sonra geçirdiğim değişimi görmek için sabırsızlanıyorum…  

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar