Diyeti bozanlarla baharda görüşeceğiz!

Bugün ben haşlanmış mercimeğimi 'Tadı çok güzelmiş' diye yerken karşımda kıymalı börekleri mideye indirip diyetini bozan ponçiklere mesajım var: Baharda görüşürüz!

Ece Çavuşoğlu

Diyetin 5. gününden herkese merhaba! Kaç kilo verdiğimi merak eden varsa hemen söylüyorum; 5 günde 3 kilo 800 gr. eksildi tartıdan. Bütünsel Beslenme programına 83.8 kilo ile başlayıp 80’e ulaştım. Eskiden tartının yanından geçmeye bile korkarken şimdi her sabah tartılmak için yataktan fırlıyorum. Her baktığımda ise ibre 500 gr ya da bir kilo geride duruyor. Bu muhteşem bir duygu…

Artık sabahları yarım saat daha erken uyanıp kahvaltımı hazırlıyorum, hatta yalnızca kendime değil anneme ve kardeşime de… Biliyorsunuz diyet listelerine uymak için 1. şart yanınızda yiyeceğiniz şeylerin hazır bulunuyor olması. Eğer yanınızda yemeğinizi taşıyorsanız etrafta gördüğünüz yiyeceklere saldırmadan günü kurtarabilirsiniz. Ben her sabah önce kahvaltı edip sonra gün içinde tüketeceğim ara öğünleri hazırlayıp çantama koyuyorum. Sonra sıra öğle yemeğine geliyor, bazen yeşillikleri buz dolabı poşetiyle yanıma alıp,öğlen şirket yemekhanesine girip salatamı hazırlıyorum. Normalde her şeye üşenen ben bu konuda da çok değiştim. Tartıdaki değişiklik beni sürekli listemi ve dolaptaki yiyecek stoğunu kontrol etmem konusunda teşvik ediyor. Yoksa bilgisayar başında çalışırken karnınız acıktığında bir canavara dönüşüyor ve bulduğunuz ilk şeyi mideye indiriyorsunuz fakat ben bu tehlikeyi çantamda hazır bekleyen ara öğünlerle savuşturuyorum.

Asıl mücadelem öğle yemeklerinde başlıyor. Herkes yemeğe inmeden önce ya da sonra tek başıma yemek yiyebilirim fakat bunu yapmıyorum. Çünkü kendimi diğer yiyeceklerden izole ederek irademi geliştiremeyeceğimin farkındayım. Tam da bu nedenle yemeğimi alıp her zaman ki gibi arkadaşlarımla sohbet ederken yiyorum. Zaten ilk lokmayı yuttuğumda diğerlerinin tabağında gözüm kalmıyor. Üstelik diyeti bozmadan o masadan kalmak insanın kendine olan güvenini geri getiriyor. 

Bizim ofiste her ay bir gün öğle yemeğinde altın günü konsepti oluyor. Kısırlar, börekler, salatalar, tatlılar ne ararsanız açık büfe… Tabi eskiden koca bir tabak dolusu mideme indiriyordum ama bu defa makarna salatasının yanından elimde roka salatamla geçip yerime oturdum. Şirkette kadınlar olarak çoğunluktayız ve benimle birlikte diyet yapan tam 5 kişi daha var. Şimdi isimlerini verip onları rencide etmek istemiyorum ama sevgili arkadaşlarım kıymalı börekleri, havuçlu kekleri birer ikişer mideye indirdi.

Her sabah ofise girdiğimde ‘Ece bugün kaç kilo verdin? Nasıl verdin? Listende bugün ne var?’ sorularıyla beni sorguya çeken ama ilk fırsatta börekleri mideye indiren ponçik diyet kardeşlerime küçük bir mesajım var: Baharda görüşürüz! 

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar