Kalbinde kırılmadık yer mi bıraktınız?

Şu Aleyna Tilki olayını fazla abartmadık mı? Umarım haftaya magazin basınını meşgul edecek daha önemli bir konu ortaya çıkar ve biz bu tatlı kızı rahat bırakırız...

Ece Çavuşoğlu

Harika bir kabiliyetiniz ve medeni cesaretiniz var. Küçük yaşlarda evde şarkı söylemeye başlıyorsunuz. Evde oyun oynarken en sevdiğiniz şarkıcıların klibini izlerken bir yandan koltukların üzerine çıkıp kendinizi sahnede hayal ediyorsunuz. Sonra hayallerinizin peşinden gitmeye karar veriyorsunuz ve 14 yaşında bir yetenek yarışmasına katılıyorsunuz. o yarışmada yeteneğinize diyecek söz bulunamıyor ama yaşınızdan dolayı 1. olamıyorsunuz. Yarışmadan sonra en iyi müzisyenlerle çalışmaya, çok popüler yerlerde sahneye çıkmaya başlamışsınız. Üstelik aileniz de size destek oluyor. 2 yıl sonra ise muhteşem bir single ile yerli yabancı tüm listeleri alt üst ediyorsunuz. En iyi müzisyenlerle çalışmaya, çok popüler yerlerde sahneye çıkmaya başlamışsınız. Üstelik aileniz de size destek oluyor. Küçükken koltukların üzerinde dans ederken kurduğunuz hayaller gerçek olmuş! 

Sonra bir gün biri sizin içkili mekanlarda da sahne aldığınızı fark etmiş. ‘Böyle iş olmaz, bu kız daha 16 yaşında!’ demiş. Ailenizi eleştirmiş, sizi yerden yere vurmuş. Gerekçe ise, 16 yaşındaki bir kızın psikolojisi!

Bizim ülkemizde 16 yaşındaki kızlar anne baba izniyle evlenip çocuk doğurabiliyorsa, 16 yaşındaki kızlara tecavüz edildiğinde bebeği doğurmak zorunda bırakılıyorsa, hatta tecavüzcüsüyle evlendiriliyor, ailesi tarafından fuhuşa zorlanıyorsa ve insanlar buna sessiz kalıyorsa bence Aleyna Tilki istediği her yerde ve her koşulda sahneye çıkıp şarkı söyleyebilmeli.

Aleyna Tilki’nin bu kadar üzerine gidilmesinin sebeplerinden birinin de yıllardır dön dolaş aynı şarkıları aynı klipleri bizlere yutturan şarkıcılar olduğunu düşünüyorum. Zamana ayak uydurup değişmek yerine aynı noktada dönüp duranlar 16 yaşında müthiş yetenekli bir kız ünlü müzisyenlerle sahne almaya başladığında, en popüler mekanlarda sahneye çıkınca hissettikleri rahatsızlık çok açık.

Dünyadaki örneklere bakalım dediğimizde karşımıza çocuk yıldızlıktan başlayıp dünya starlığına yükselen isimler çıkıyor. Justin Bieber, Britney Spears, Selena Gomez ve Miley Cyrus ilk aklıma gelenler. Dev bütçeler, dünya çapında organizasyonlar ve reklam kampanyaları düzenliyorlar. Kısa sürede isimleri birer marka haline geliyor. Justin Bieber ülkemize geldiğinde konser alanında oluşan kuyrukları, tükenen biletleri ve çaresiz ebeveynleri hatırladınız mı? O konser sonrası ‘Bize bir ‘hi’ bile demedi’ diye ağlayan küçük kızlar şimdi Aleyna Tilki’yi eleştiriyor ve doğrusunu isterseniz bu durumu son derece iki yüzlü buluyorum. 

Bizim ülkemizde de 90’lı yıllarda çocuk şarkıcı furyası başlamıştı hatırlarsanız. Küçük Emrah, Küçük Ceylan gibi isimlerden sonra Alişan, Küçük İbo aklımda kalan isimler. Alişan kariyerini kontrol etmeyi çok iyi başardı ve hala televizyon ve müzik dünyasında önemli bir noktada duruyor. Peki Aleyna Tilki’ye neden aynı şans tanınmıyor?

Sonuç olarak gündemden bir türlü düşmeyen Aleyna Tilki’nin kalbinde kırılmadık yer mi bıraktınız? Bu söylediğiniz sözler kağıt kesiğinden daha çok acıtır diyor ve ilginç bir şekilde beni eğlendiren Cevapsız Çınlama’yı dinleyerek bu yazımı da sonlandırıyorum...

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar