Egzersizde yapılan 8 hata!

Fit bir vücuda sahip olmak için nasıl egzersiz yapmalı?



'O kadar egzersiz yapıyorum bir türlü kilo veremiyorum!' diyorsanız belki de bu hatalardan birini yapıyorsunuz! Bu 8 maddeyi gözden geçirip, egzersizlerinize bu şekilde devam ederseniz dilediğiniz görünüme doğru şekilde kavuşabilirsiniz!

Unutmayın egzersizi ne kadar çok yaptığınız değil, ne kadar kaliteli yaptığınız önemlidir!
10 1

Sorunlu bölgenize odaklanmayın!


Çoğunlukla herkes vücutlarında bir yerlerinden şikayetçi... Yapılan hata ise, egzersiz yaparken o bölgelere odaklanmak. Yüzlerce mekik çekseniz bile karın yağlarınız hemen erimez. Vücudunuzun bir bölgesine odaklanmak yerine, yaptığınız egzersizin tüm vücudunuzda etkili olmasını sağlayın.  

Öncelikle yürüyüş, pedal gibi kardiyo egzersizlerle tüm vücudunuzu ısındırmanızda fayda var. Bunun ardından çekeceğiniz mekik inanın daha faydalı olacaktır.
10 2

Egzersiz öncesi ağır yemeklerden kaçının!


Egzersizden önce atıştıracağınız hafif şeyler iyi bir fikir olabilir. Fakat ağır bir öğün kesinlikle değil! Hareket etmeniz için besine ihtiyacınız olduğu bir gerçek. Ama bunu egzersizden en az bir saat önce almaya çalışın.

Bunun nedeni sindirim sistemi besinleri parçalar, kanınız yoluyla midenize ve vücudunuzun diğer organlarına taşır (bu nedenle yemek sonrası yorgun hissedersiniz). Egzersiz ise sindirim işlemini sabote eder.  
10 3

Takıntıları kafanızdan atın!


Egzersizle ilgili yapılan bir diğer hata da takıntılı olmak. Çok fazla egzersiz iyi midir? Evet, ama eğer bu egzersiz tutkunuz tüm hayatınızı etkiliyorsa ve bir kere bile kaçırdığınızda psikolojik olarak kötü hissediyorsanız, bu çok da iyi bir işaret olmayabilir. Sonuçta profesyonel sporcu olmayacaksınız. Bu nedenle vücudunuzu ve psikolojinizi bu kadar yıpratmanın anlamı yok.  
10 4